Zabíjačkový paprikový bravčový lalok
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 6. februára 2024
foodblog Medové motúzy, 6. februára 2024
Foto: Jana Štrbková
6
porcií
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
300 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
8 strúčikov |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
20 ks |
|
Na potretie: | |
5 strúčikov |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
Na obalenie: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bravčový lalok očistíme, umyjeme a vložíme do veľkého hrnca, pridáme soľ, bobkový list, nové aj čierne korenie, celé strúčiky cesnaku aj cibuľu. Zalejeme studenou vodou tak, aby dosahovala asi 10 cm nad mäso. Pomaly privedieme do varu a na veľmi miernom ohni varíme asi 5 hodín, hladina sa má len trochu vlniť. Lalok tak „obárame“ a varíme domäkka.
- 2
Uvarený lalok vyberieme a plochou stranou noža ho pritlačíme, zbavíme ho tak vody.
- 3
Zmes na potretie: Do misky pretlačíme strúčiky cesnaku, pridáme soľ a zmiešame s vodou. Zmesou potrieme teplý lalok, posypeme ho sladkou aj štipľavou červenou paprikou. Prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín.
- 4
Hotový lalok krájame na tenké plátky a podávame najlepšie s čerstvo upečeným domácim chlebom.
Tiež lalok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu