Domáce škvarky
foodblog Medové motúzy, 7. februára 2024
Foto: Jana Štrbková
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude. Pôvodne sa robili škvarky Zobraziť celý popisU mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude. Pôvodne sa robili škvarky v kotle na dvore či v záhrade, ale môžete si ich pripraviť pokojne aj doma na sporáku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sadlo zbavíme hrubej kože a nakrájame ho na kocky s hranou 1,5 až 2 centimetre.
- 2
Do širokého hrnca s dvojitým dnom dáme nakrájané sadlo, pridáme vodu, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 15 minút prehriať na miernom ohni.
- 3
Potom hrniec odokryjeme, varíme, škvarky miešame varechou. Keď sa objem škvariek zmenší o polovicu, pridáme do hrnca mlieko, vďaka tomu budú zlatisté a nie spálené.
- 4
Keď už škvarky takmer nepúšťajú masť a majú zlatistú farbu, vyberieme ich sitkom z masti a necháme odkvapkať. Škvarky osolíme a ochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
Tiež škvarky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu