Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou
Mäso umyjeme, osušíme, orežeme mastné. Osolíme a opaprikujeme. Syr nakrájame na pruhy 4cm...
Pletenec troch chutí: orechovo-makovo-kakaový
Tento koláč som mala u kamarátky Trúdiky z Janík , nedalo mi aby som ho...
Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Bulharská fazuľová polievka - bob čorba
Aj v Bulharsku sa varí viacej druhov fazuľovej polievky - z bielej i strakatej fazule , ...
Fajnová žemľovka
Žemľovku som do mojej 45-ky nikdy neochutnala. Mala som k nej odpor, veď ako už...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Citrónové kačacie stehná
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme,...
Morčacie stehná s mandľovou plnkou
Očistené a umyté morčacie stehná vykostíme. Príprava plnky: Mandle sparíme, olúpeme a najemno nakrájame...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Kuracie stehná na šolete
Šolet je strukovinové jedlo, krorési židia pripravujú na sabat deň vopred v kameninovej nádobe v rúre,...
Segedínsky guláš po mojom
Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové...
Hroznová torta
Zmäknutý tuk premiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, oba druhy múky s...
Zemiakové pagáčiky
Zemiaky uvaríme v šupke, popučíme a pridáme maslo a múku, žĺtky, smotanu a soľ....
Linecké kolieska pre alergikov
Všetky suroviny zmiešame a necháme uležať v chlade. Pred vykrajovaním vyberieme z chladničky a dôkladne znovu...
Ravioli di casa
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a...
Špargľa s farebnými zemiačikmi
Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka,...
Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour)
V našom jedalničku je niekolko typov jedal sweet & sour a tak dnes dam moj recept na...
Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry,...
Plnené zemiaky v alobale
Tieto zemiaky robím na opekačke a volám ich miniživánska. Dajú sa urobiť aj v rúre, ...
Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...
Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Šalát s mozarellou a tuniakom
Tento recept si z Talianska priniesla moja sestra pred pár rokmi...
Mušľový šalát so zelenou špargľou
Varené mušle vylúpeme a zmiešame s blanšírovanou zelenou špargľou, stonkovým zelerom, šalátom frissé a olúpanými...