Halušky z droždia

paveljrk - fotkapaveljrk, 29. septembra 2010

Tento recept je náhrada za pečienkové halušky do polievok.Dala mi ho suseda-kamarátka pri jednéj debate o varení.

Suroviny

1 č.lyžička
1 malá
1 kocka
2 ks
trocha sušená
podľa hustoty
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Masť rozpustíme a speníme na drobno nakrájanú cibuľku.

  2. 2

    Do toho pridáme droždie a pražíme ho pokiaľ sa nezrazí na konzistenciu praženice.Necháme vychladnúť!!!

  3. 3

    Po vychladnutí pridáme vajcia,trocha soľ,mleté čierne korenie,sušenú potržlenovú vňať,strúhanku a polohrubú múku.Vypracujeme cesto ako na halušky.Odvariť môžeme priamo do polievky,alebo v mierne slanej vode.

Diskusia k receptu

akludad
určite vyskúšam,máme radi aj drožďovú polievku:-)))
marikasu
odporúčam tieto halušky, robím ich do zeleninovej polievky, ale zahusťujem iba strúhankou, múku tam nedávam, pridávam však cesnak, moji chlapci ich zbožňujú :-)
palokuchki
Rada by som vyskusala, ale mam len susene drozdie. S tym to asi nepojde, alebo ano? Prosim o radu.
marianna76
fajn, dnes mi odporúčali vitamín B, tak ten v droždí takto využijem
babi
tak toto robila moja mama, ja som na to celkom zabudla, vďaka za pripomenutie, musím ich spraviť.
paveljrk
Ahoj palokuchki!Skutočne na to treba čerstvé droždie.
coldbery
Nikdy som o haluškách z droždia nepočula....takže to určite vyskúšam....zas mám niečo nové...:-)))
mikat
O týchto haluškách som prvý krát počula zrovna včera :) Chystám sa ich urobiť. Len ja som dostala aj radu dať štipku prášku do pečiva. Vraj sú potom také ľahučké. @paveljrk , máš s tým skúsenosť?
tonka1951
mikat ja by som skúsila oddeliť žltka od bielok a bielok vyšľahať...
danculka
Halušky som nerobila , ale pomazánku áno všetko je po bod 2 stejné,ochutíš troškou vegety,soli a korenia a podávaš s hriankou,chlebíkom velmi dobré,konzumácia je zdravá na čistú pleť,teraz sa to dá povedať aj o haluškách,dˇakujem vyskúšam.
zela
Podobne robím pomazánku z droždia.Do misky rozdrobím kocku droždia,pridám 2 vajcia,trochu strúhanky,soľ,papriku,petržlenovú vňať a trochu teplej vody,rozmiešam a na panvicu dám trochu oleja,vlejem zmes a pomiešam.Pomazánku natierame na chlieb.
danculka
po bode 2 ešte dáš tie 2 vajíčka a spolu popražíš.
remcula
Znám, jsou vynikající, říkáme tomu "drožďové knedlíčky" a opravdu jsou k nerozeznání od játrových. Skoro bych řekla, že jsou lepší.
garanco
Paľo zo Spiša, vítam Ťa na Vareche, dnes som prvýkrát objavila Tvoj recept. Kým som sa stravovala v jedálni, vždy mi chutili drožďové halušky, no ešte som ich nerobila. Vďaka za recept! @mikat , ja dávam do halušiek do polievky tiež trochu prášku do pečiva, určite to bude dobré aj v drožďových.
paveljrk
Ahoj Mikat!
S týmto skúsenosť nemám.Ja pridávam trocha múku,aby boli troška pevnejšie,lebo bez múky sa mi stalo,že sa mi rozvarili.Neodhadol som hustotu.
zsuzsu
dakujem,tento recept som hľadala,tiež som o nich len počula a pečenové nerobím,takže radšej neporovnávam :))
paveljrk
Ahoj danculka! Po bode dva už len vypracovať cesto,s ktorého nasadžeme haluštičky.
danculka
Neskoro, ale predsa,nie haluštičky,až si prečítaš ja som písala a pomazánke.
paveljrk
Ahoj danculka!
Moja odpoveď bola na otázku zo 16,06 h. a nie zo 16,03 h.Ja pomazánku zatiaľ nerobím,no určite vyskúšam.
bozulka
Kvasnicové knedlíčky robím už dlhé roky a bez prášku do peč.Ja som dosť citlivá a cítila by som to.Polievku s takýmito knedličkami mám v mojom profile v receptoch.Sú nielen výborné,ale aj zdravé,hlavne v zimnom období.
paveljrk
Ahoj bozulka!Neviem, kde si zobrala ten prášok do pečiva.V recepte je polohrubá múka.Aj tá sa pridáva len pre to,aby boli trocha pevnejšie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha