Robievam si takéto jedlo viackrát do mesiaca, keď neviem, čo na obed, alebo keď nechcem príprave pokrmu venovať veľa času. Dá sa obmieňať.
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na oleji, pridáme nakrájané čerstvé huby (sušené najprv namočíme aspoň na hodinu) a pokrájanú cukínu. Dusíme asi 20 min. Potom pridáme koreniny a stiahneme z ohňa. Ošúpané a nadrobno pokrájané zemiaky dáme variť do väčšieho množstva osolenej vody. Po desiatich minútach varu pridáme k zemiakom cestovinu (mušličky, fliačky, slovenská ryža, tarhoňa). Keď je cestovina uvarená, scedíme a zmiešame s udusenou zeleninou a hubami. Podľa potreby dochutíme a zjeme. Hodí sa k tomu zeleninový šalát.
- 2
Poznámka - Podľa stavu zásob doma a momentálnej chuti môžeme ešte niečo pridať alebo naopak vynechať. Kto nedokáže jesť bez mäsa, nech si nakrája na drobné kocôčky údenú klobásu a opraží ju spolu so zeleninou. Mne tam mäso nechýba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu