Rýchly pokrm

haston - fotkahaston, 29. septembra 2010

Robievam si takéto jedlo viackrát do mesiaca, keď neviem, čo na obed, alebo keď nechcem príprave pokrmu venovať veľa času. Dá sa obmieňať.

Suroviny

 , alebo sušené
1 KL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na oleji, pridáme nakrájané čerstvé huby (sušené najprv namočíme aspoň na hodinu) a pokrájanú cukínu. Dusíme asi 20 min. Potom pridáme koreniny a stiahneme z ohňa. Ošúpané a nadrobno pokrájané zemiaky dáme variť do väčšieho množstva osolenej vody. Po desiatich minútach varu pridáme k zemiakom cestovinu (mušličky, fliačky, slovenská ryža, tarhoňa). Keď je cestovina uvarená, scedíme a zmiešame s udusenou zeleninou a hubami. Podľa potreby dochutíme a zjeme. Hodí sa k tomu zeleninový šalát.

  2. 2

    Poznámka - Podľa stavu zásob doma a momentálnej chuti môžeme ešte niečo pridať alebo naopak vynechať. Kto nedokáže jesť bez mäsa, nech si nakrája na drobné kocôčky údenú klobásu a opraží ju spolu so zeleninou. Mne tam mäso nechýba.

Diskusia k receptu

brigita
Robievam niečo podobné,len dávam ešte rajčiny a vynechávam cestoviny, je to rýchle jedlo ktoré zasýti.
marianna76
No, cestoviny mám uvarené, a zajtra so synom si dáme vaše hríbiky s cukiňou, tušim je ešte v záhradke, a prisypem kari od vitany, tam je tiež kukruma tušim. fajn.
haston
áno, tiež občas, keď nemám kurkumu, dám karí korenie.
hefi
celkom dobrý receptík, pridávam do kucharky.
zela
Na nakrájanú,praženú cibuľku dám cukinu,popražím,nalejem trochu vody a dochutím koreninami/soľ,čierne korenie,petržlen/.Uvarím cestovinu,spojím na panvici,a keď cestovina je teplá,dávam na taniere.Jeme s akýmkoľvek zeleninovým šalátom,alebo kompótom.Použijem aj huby a zemiaky,som zvedavá na chuť.
haston
som rád, že to predsa len niekomu chutí.:-)
mariaklara
No zasa recept dľa mojej chute, len by som nekombinovala zemiaky a cestoviny, volila by som len jedno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia