Zemiakové knedličky (bobále) s nivou

alex100 - fotkaalex100, 30. septembra 2010
Zemiakové knedličky (bobále) s nivou
Foto: alex100

Ostala Vám zemiaková kaša?, To je super. Hneď sa pustite do tohoto receptu. Inšpirovali ma bryndzové halušky.

4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
podľa potreby
1 ks
100 g
100 g
120 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaková kaša musí byť jemná riadne vymiešaná a nesmie byť riedka. Ja ju robím tak, že v posolenej vode uvarené zemiaky scedím a dám do nich trochu masla. Potom ich pošťuchám a ručným mixerom riadne rozmiešam, pridávam mlieko tak aby kaša bola jemná a nebola riedka. Do zemiakovej kaše dáme jedno celé vajce, postrúham palmarín a pridám polohrubú múku riadne vymiešam husté cesto , tak aby sa dobre robili šúľky hrubé ako prst, teda asi 1 - 1,5 cm. Z týchto šúľkov zo šikma nakrájam asi 1 cm široké kúsky. Tieto vložím do vriacej vody a počkám kým vídu navrch . No a je to skoro hotové. Volám ich bobále.

  2. 2

    Slaninku , alebo môže byť aj údený bôčik, nakrájame na malé kocky. Na pekáči ju opražíme . Ked je hotová dáme ju do bobálov, bez vypraženej masti.

  3. 3

    Do malého hrnca si dáme smotanu a syr. Povaríme asi 5 minút kým sa syr so smotanou nespojí. Hmotu vylejeme do bobálov a zamiešame.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Slovenská kuchyňa, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ak mi zostane kaša, robievam z nej placky, ale nabudúce už vyskúšam určite Tvoje bobále.