Foto: alex100
Ostala Vám zemiaková kaša?, To je super. Hneď sa pustite do tohoto receptu. Inšpirovali ma bryndzové halušky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaková kaša musí byť jemná riadne vymiešaná a nesmie byť riedka. Ja ju robím tak, že v posolenej vode uvarené zemiaky scedím a dám do nich trochu masla. Potom ich pošťuchám a ručným mixerom riadne rozmiešam, pridávam mlieko tak aby kaša bola jemná a nebola riedka. Do zemiakovej kaše dáme jedno celé vajce, postrúham palmarín a pridám polohrubú múku riadne vymiešam husté cesto , tak aby sa dobre robili šúľky hrubé ako prst, teda asi 1 - 1,5 cm. Z týchto šúľkov zo šikma nakrájam asi 1 cm široké kúsky. Tieto vložím do vriacej vody a počkám kým vídu navrch . No a je to skoro hotové. Volám ich bobále.
- 2
Slaninku , alebo môže byť aj údený bôčik, nakrájame na malé kocky. Na pekáči ju opražíme . Ked je hotová dáme ju do bobálov, bez vypraženej masti.
- 3
Do malého hrnca si dáme smotanu a syr. Povaríme asi 5 minút kým sa syr so smotanou nespojí. Hmotu vylejeme do bobálov a zamiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu