Foto: elisticka
Tieto špice sme ako decká volali indiánky a vyskúšala som ich urobiť aj pre celiatikov.Môžu sa robiť aj pre ostatných len s použitím klasickej Zobraziť celý popisTieto špice sme ako decká volali indiánky a vyskúšala som ich urobiť aj pre celiatikov.Môžu sa robiť aj pre ostatných len s použitím klasickej múky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
40 g |
|
80 g |
|
10 g |
|
120 g (4 ks) |
|
60 g (4 ks) |
|
Krém: | |
130 g |
|
100 g |
|
700 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
40 g |
|
Poleva a plnka: | |
alebo salko +rumova esencia) |
|
200 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné na pečenie
-
2
Upečieme si piškoty pod špice (ale môžeme použiť aj hotové piškoty guľaté bud celiatické alebo obyčajné) .ak sa rozhodneme si ich upiecť doma tak postupujeme takto:žltka vyšlľaháme s cukrom do peny pridáme múku a tuhý sneh z bielkov a ručne jemne zmiešame na masu
-
3
cesto vylejem do sáčka ktorý si postavíme do vysokého pohára pre lepšie naplňanie potom okraje zdvihneme a doplníme plné vrecko
-
4
a môžeme robiť malé kolečká na vystlaný plech .dáme piecť na 180 st.asi tak 12 minút je toho na 2 plechy tak som piekla na multifunkčno
-
5
prichystáme si dva nadstavce na špice.jeden je špeciálny na vyťahovanie tvaru špicov .tu musíme dať pozor aby dierka na nadstavci nebola zakrytá sáčkom .druhý špic máme na uzatváranie a ozdobu špica s ostrými vrúbkami.
-
6
upečené a vychladnuté piškotky potrieme čokoládou pripravenou z horkej čokolády a cery aby piškoty nezvlhli ked budeme dovnútra plniť vajcovým koňakom alebo salkom .potreté dáme do chladničky
-
7
začneme si pripravovať hmotu na vyťahovanie:do mlieka pridáme zlatý klas a cukor a uvaríme hustú kašu a do hotovej primiešame vanilkový cukor aby sa nam neurobili hrudky lebo by nám to nešlo dobre cez otvor v nadstavci sem tam pomiešame
-
8
do vychladnutej pudingovej kaše pridáme maslo a heru a vymixujeme
-
9
pred dokončeniím pridáme kakao (40g) a domixujeme.rozdelime si asi tak na tretiny a dvoma naplníme sáčok so špeciálnym nadstavcom a jednu tretinu do sáčka so zdobičkou
-
10
na schladené piškoty začneme vyťahovať špice.musíme robiť rýchlo aby sa mnám pod rukami moc netopila plnka lebo by nám to padalo.hneď vytiahnuté dáme do chladničky tak na 1-2 hod.ale najlepsie je to v zime ked mrzne na balkone alebo aj v mrazáku tam stačí tak 15 minút
-
11
stuhnuté naplníme koňakom alebo salkom zmiešaným s rumovou esenciou.ja som to liala cez lievilk ale je dobre aj z hrnčeka co ma na okraji čpičku na nalievanie
-
12
potom vrch uzavrieme ozdobne špičkou.a dáme zas do chladu ako pred tým stuhnúť
-
13
vyberieme z chladu pár kúskov a namáčame do čokolády .použíjeme šálku aby sa nám ponorili do čokolády celé špice.otočíme a necháme vychladnúť.
-
14
a môžeme maškrtiť.-))dobrú chuť!!
a tu su za dobru cenu 8.8€ uz nie su take drahe ako som kupila ja ......
Ja na ne nemám odvahu.
Koľko tých špicov ti tak vyšlo z tohto krému? zdá sa mi ho aj dosť veľa , 300g masla,300 tuku, 700g mlieka.... .-)
A druhá. Myslíš, že môžem nahradiť tuk za mascarpone ana partes a maslom? Bude tá zmes dosť pevná, čo povieš?
Jarka no veru som davno nerobila ..skus je to naj ...recept potom hod foto :)
Predaj cukrarenskych potrieb a pomocok, t.c:055 6950 751, www.pekarenjuno.sk