Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 30. septembra 2010
Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept)
Foto: zdezda

Dostala som obrovské, zelené paradajky, lebo som si o ne poprosila, bo som našla v starých kuchárkach a časopisoch rôzne recepty z nich. Po Zobraziť celý popisDostala som obrovské, zelené paradajky, lebo som si o ne poprosila, bo som našla v starých kuchárkach a časopisoch rôzne recepty z nich. Po horúcej diskusii s vami, milé varecháčky :-), som sa rozhodla pre 3 alternatívy ich využitia. Prvá je tento recept.

Suroviny

3 kg nedozretá zelená
1 kg
Nálev:
1 l
1 l
1  kg
1 PL
1 PL
1 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kusy tak, aby vošli do kuch.robota.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme uvariť nálev, všetko dáme do väčšieho hrnca.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na robote postrúhame na kolieska/ako na kapustu,to hrubšie/ cibuľu s paradajkami.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme do prevareného nálevu a od opätovného bodu varenia mierne varíme ešte 10min., bez pokrievky!

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Horúci šalát dáme do pripravených pohárov a zatvorené!!! otočíme dolu hlavou:-) do vychladnutia. Z daného množstva mi vyšlo 8 7dcl pohárov. Chutí ako uhorkový. Do niektorých som pridala aj čili papričku:-), pre toho môjho.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a takto som uložila na balkón tie najkrajšie paradajky, aby dozreli pri jabĺčkach, ako ste mi viaceré poradili, ďakujem, už dnes sú červenšie :-)

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianna76
tiež pôjdem do záhradky otrhať tie zelenšie, takto ich zabalím, dík
samanka
no takýto receptík....... a moja mama práve vytrhala všéééétky paradajky...nevadí, ukladám a vyskúšam na budúcu sezónu...
zsuzsu
skvelééé..babička tiež využila nedozreté rajčiaky,bohužiaľ,ako dieťa som si to nezapamätala,teraz už viem ako na to...dakujem za super tip :)))
zizazi
vynikajúci recept, dakujem, len ja na budúce dám menej cukru
marika21
Na jeseň nám zostalo za tri vedrá nedozretých paradajok. Obrala som ich, dala na tácky. Mám dve štyri litrové fľaše zaváracie. Do nich som postupne dávala zelené paradajky s dvoma červenými jabľčkami. Mala som to na parapetnej doske na okne. Pekne dozrievali. Občas som ich prebrala. Na spodok som vždy dala zelené a vyššie už zapálené, oranžovo-červené paradajky. Takto som ich pojedala do polovice novembra.
marika21
Tie zelené na táckach na balkóne. Mám balkón s posuvnými dvierkami. Keď pršalo zatiahla som. Nenapršalo na ne. Slniečko na ne svietilo. Vo fľašiach dozrievali rýchlo. Na táckach by nedozreli. Na to bolo slnko slabé-na zretie. V tých fľašiach mi to fungovalo-dozrievalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia