Foto: egreska
Suroviny
1 ks naporcované |
|
2 ks pokrájané na kocky |
|
4 strúčiky |
|
1 |
|
|
|
2 PL |
|
podla chuti |
|
alebo petrž.vnat |
|
Suché korenie: | |
1/2 čl |
|
1 čl |
|
-štipka |
|
3 |
|
Marináda na kura: | |
1 čl, nastrúhaný |
|
1/2 čl |
|
1 |
|
korenie |
|
Ryža: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lupienky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve.Ja kurča solím zvlašt, lebo nemam dobry odhad ,ked sol pridavam do marinady.
-
2
Cibulu s cesnakom orestujeme a odstavíme na bok.
-
3
Suché korenie opražíme chvilku na sucho.Kedže nemam tie suroviny čo treba,použila som zmes orientalneho korenia od Vitany.
-
4
V mažiariku alebo mixeri si spravíme pastu z opraženeho korenia a cibule.Pridajte asi 1 dcl vody.
-
5
V hrnci, kde sme opražili korenie,na troche oleja opečieme mäso.Vyberieme ho na tanier.
-
6
Pridame cibulovu pastu ,pretlak -orestujeme a vlejeme všetku marinadu v ktorej bolo masko.Ak treba podlejte trochou vody,ja som použila smotanu.
-
7
Pridame mäsko,zakryjeme a dusíme asi hodinku.
-
8
Nakoniec možete dochutit, ak je treba a pridat koriander alebo petrž.vnat.
-
9
Cibulku so šampionmi orestujeme na oleji,šupneme k umytej ryži,posolíme a dusíme.Pred dokončením pridame hrašok.
-
10
Úplne na koniec zamiešame vňať.Na tanieri posypeme lupienkami mandlí.
-
11
Ak mate čas ,možete si pripravit aj Naan chlieb podla receptov na Vareche.
Dalsi do zbierky;-))