Foto: dorisa
Tento recept som našla včera pri hľadaní receptov, ked som rozmýšľala, že niečo upečiem. Našla som ho v staršom kalendári Dr.Oetkera. Sú tam použité Zobraziť celý popisTento recept som našla včera pri hľadaní receptov, ked som rozmýšľala, že niečo upečiem. Našla som ho v staršom kalendári Dr.Oetkera. Sú tam použité vlašské orechy a preto som si tento koláčik vybrala, lebo ich mám doma veľa a potrebujem ich minúť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
150 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1/2 balíčka |
|
Orechová plnka: | |
1 pohárik |
|
150 g |
|
80 g |
|
Sneh: | |
4 ks na sneh |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie.
-
2
Do preosiatej múky dáme pol prášku do pečiva, nakrájané maslo cukor a vajce. Vypracujeme cesto.
-
3
Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a nanesieme ho na vymastený a posypaný plech(ja som dala na menší). Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút
-
4
Kým sa korpus pečie, pripravíme si orechovú plnku tak, že zmiešame marhuľový džem spolu s orechami a hrozienkami.
-
5
Takto pripravenú zmes navrstvíme na ešte horúci korpus.
-
6
Nakoniec vyšlaháme z bielkov sneh tak, že postupne pridávame do bielkov cukor. Tento sneh nanesieme na plech a ešte raz dáme celý koláč do rúry .
-
7
Znížime teplotu pečenia na 130 stupňov a koláčik zapekáme, kým sa na koláči nevytvorí snehová kôrka. Zapekanie je individuálne, treba skontrolovať, keď je povrch krehký, tak je kolkáčik upečený , ja som zapekala asi 25 minút.
Diskusia k receptu