Foto: zasterka
Šťavnatá sladká pochúťka nielen na nedeľu... :-)))
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
180 g |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
250 g |
|
40 g |
|
1 PL |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Poleva: | |
100 g |
|
35 g |
|
na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom,
-
2
pridáme smotanu na šľahanie,
-
3
múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkový cukor a strúhaný kokos.
-
4
2/3 cesta vylejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšnej 1/3 cesta zamiešame 1 lyžicu kakaa a nalejeme na svetlú časť cesta.
-
5
Pečieme v mierne vyhriatej rúre 40 minút pri 180°C. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom.
-
6
Hotovú bábovku pomocou dvoch lopatiek preložíme na čistý tanier a odložíme na 45 minút stuhnúť do chladničky.
-
7
Príprava polevy: Do hrnca dáme rozlámanú čokoládu, Ceru a na najslabšom plameni roztopíme a dohladka vymiešame.
Diskusia k receptu