Ďalší spôsob úpravy palaciniek. Tento recept síce nepatrí do kategórie "racionálna strava", ale občasná konzumácia určite neuškodí :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 250 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa vlastného výberu |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z mlieka, hladkej múky, vajca a vanilkového cukru vymixujeme hladké cesto.
-
2
Z cesta na malom množstve tuku pečieme tenké palacinky. Z tohto množstva cesta mi zvyčajne urobím 15-16 ks (nedajte sa pomýliť obrázkom, robila som z väčšieho množstva).
-
3
Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a začneme vrstviť. Ja mám najradšej kombináciu tvarohu, džemu a čerstvého ovocia, ale každý si spraví plnky podľa vlastnej chuti. Na každú vrstvu dáme kúsok masla.
-
4
Na záver dáme na vrch palaciniek kúsok masla a zalejeme šľahačkovou smotanou.
-
5
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodinu (ja som sa trošku pozabudla, preto sú palacinky na obrázku trošku tmavšie než by mali byť :-D). Palacinky nezabudnite nechať vychladnúť, aby lepšie držali tvar a nerozpadávali sa. Dobrú chuť!









Diskusia k receptu