Mexický fazuľový guláš fotorecept

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 29. septembra 2010
Mexický fazuľový guláš (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
80 g
70 g
100 g
15 g
350 g
100 g
100 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na tuku do tmava urestujeme najemno nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou a pridáme karotku a kukuricu. Päť minút povaríme, pridáme fazuľu, rajčiny a nakrájanú červenú papriku.

  2. 2

    Dochutíme tekutým čili a mexickým korením. Dosolíme podľa potreby a uchováme v teple. Medzitým upečieme klobásu nakrájanú na kolieska. Klobásu zamiešame aj s výpekom do guláša.

  3. 3

    Na hotové porcie pridáme kyslú pochúťkovú smotanu a dozdobíme oreganom. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dnes sme dojedli podobnú fazuľu s párkom, trochu jednoduchšiu.
igor13
robim nieco obdobne. clovek ked pride z prace hladny, tak toto je rychlovka. a fazula je predsa zdrava :-)))
vyvazime potom klobaskou :-)
duschko
Fazulu mam rad na vsetke sposoby. Na fotke vyzera fantasticky. Uz viem, co budem varit v sobotu. Rad by som niekedy precital aj ten jednoduchsi od pani varechacky - evanaaa.
vcelka
Perfektna je fazuľova zmes na cestoviny - to je ale vážne rýchlovka. Konzervaovana fazuľa sa pihodi k hubam v slanom naleve (bez nálevu), ktore trochu opražim. Potom tam pridam jednu - stačí malá - morca dellu, podľa chuti kečupu (keď kupovaný, tak výlučne balený v skle) alebo drvených paradajok - koreniny, alebo cesnak, papriku alebo nakrájané mäsko či salámu... to už naozaj podľa chuti a luxusu :-)
a keď sa to pekne zohreje a chute spoja, tak do toho zamiešam uvarené cestoviny a hotovo. Toto je bašta - je to ľahké, domácke, rýchle a keďže podľa chuti, tak aj fantastické. Prídu chlapi, tak hodne pálivé, prídu detičky, tak pre zjemnenie trochu lekváru... takže každý si v tom nájde to svoje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia