Mexický fazuľový guláš fotorecept
Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 29. septembra 2010
kapitán Gourmet klubu, 29. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tuku do tmava urestujeme najemno nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou a pridáme karotku a kukuricu. Päť minút povaríme, pridáme fazuľu, rajčiny a nakrájanú červenú papriku.
- 2
Dochutíme tekutým čili a mexickým korením. Dosolíme podľa potreby a uchováme v teple. Medzitým upečieme klobásu nakrájanú na kolieska. Klobásu zamiešame aj s výpekom do guláša.
- 3
Na hotové porcie pridáme kyslú pochúťkovú smotanu a dozdobíme oreganom. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyvazime potom klobaskou :-)
a keď sa to pekne zohreje a chute spoja, tak do toho zamiešam uvarené cestoviny a hotovo. Toto je bašta - je to ľahké, domácke, rýchle a keďže podľa chuti, tak aj fantastické. Prídu chlapi, tak hodne pálivé, prídu detičky, tak pre zjemnenie trochu lekváru... takže každý si v tom nájde to svoje.