Krémová tekvicová polievka s ďumbierom
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 30. septembra 2010

Foto: z knihy Šéfkuchár v paláci, Ikar
porcie
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
200 g (Ďumbier) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
500 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
vetvička |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a spolu s očisteným a nastrúhaným zázvorom, nadrobno pokrájanými čili papričkami a cukrom speníme na rozohriatom tekvicovom oleji.
- 2
Keď cibuľa nadobudne zlatistú farbu, pridáme ocot, opečenú tekvicu a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a varíme na miernom plameni domäkka asi 30 minút. Potom dáme preč tymian a všetko dôkladne rozmixujeme a ešte prepasírujeme cez husté sito.
- 3
Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom plameni ďalších 30 minút, pokiaľ polievka nezíska krémovú konzistenciu. Polievku podávame s plátkami nakladaného zázvora, opraženými tekvicovými semenami a kvapkou tekvicového oleja.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu