Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem Zobraziť celý popisTento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem castejsie.
Suroviny
1 kg |
|
|
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
100 g roztopené |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1/10 l |
|
na vymastenie a vysypanie pekáča |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Tortovu formu priemeru asi 26 cm vymastime maslom a vysypeme mukou. Forma by mala byt tesna, aby cesto nevytieklo alebo ju vystelieme Alobalom.
- 2
Jablka osupeme, rozstvrtime a nastruhame alebo nakrajame na tenke platky. Hned zmiesame s citronovou stavou, aby zostali svetle.
- 3
Vsetky ostatne prisady v mise zamiesame na hladke riedke cesto.
- 4
Pridame nastruhane jablka a dobre premiesame. Masu vylejeme do vymastenej a pomucenej formy.
- 5
Pri 200 °C pecieme asi 50 minut doruzova. Kolac musi byt aj v strede dobre prepeceny. Najistejsie je urobit skusku ihlicou. Este teply posypeme praskovym cukrom. Najlepsie chuti este teply.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu