Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem Zobraziť celý popisTento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem castejsie.
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g roztopené | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/10 l | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie a vysypanie pekáča | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tortovu formu priemeru asi 26 cm vymastime maslom a vysypeme mukou. Forma by mala byt tesna, aby cesto nevytieklo alebo ju vystelieme Alobalom.
- 2
 Jablka osupeme, rozstvrtime a nastruhame alebo nakrajame na tenke platky. Hned zmiesame s citronovou stavou, aby zostali svetle.
- 3
 Vsetky ostatne prisady v mise zamiesame na hladke riedke cesto.
- 4
 Pridame nastruhane jablka a dobre premiesame. Masu vylejeme do vymastenej a pomucenej formy.
- 5
 Pri 200 °C pecieme asi 50 minut doruzova. Kolac musi byt aj v strede dobre prepeceny. Najistejsie je urobit skusku ihlicou. Este teply posypeme praskovym cukrom. Najlepsie chuti este teply.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu