Najjednoduchší jablčník na svete

francoise - fotkafrancoise, 29. septembra 2010

Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem Zobraziť celý popisTento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem castejsie.

Suroviny

1 kg
2 ks
300 g
1 ks
100 g roztopené
100 g
1  KL
1/10 l
 na vymastenie a vysypanie pekáča
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Tortovu formu priemeru asi 26 cm vymastime maslom a vysypeme mukou. Forma by mala byt tesna, aby cesto nevytieklo alebo ju vystelieme Alobalom.

  2. 2

    Jablka osupeme, rozstvrtime a nastruhame alebo nakrajame na tenke platky. Hned zmiesame s citronovou stavou, aby zostali svetle.

  3. 3

    Vsetky ostatne prisady v mise zamiesame na hladke riedke cesto.

  4. 4

    Pridame nastruhane jablka a dobre premiesame. Masu vylejeme do vymastenej a pomucenej formy.

  5. 5

    Pri 200 °C pecieme asi 50 minut doruzova. Kolac musi byt aj v strede dobre prepeceny. Najistejsie je urobit skusku ihlicou. Este teply posypeme praskovym cukrom. Najlepsie chuti este teply.

Diskusia k receptu

marianna76
cukrom, alebo sa dá natrieť džemom a posypať čokoládou strúhanou. Idem naň, moji chlapi budú potešení...
zdezda
výborný, šťavnatý koláčik, odporúčam, dík za pripomenutie
mariaklara
Veď aj tu platí staré známe " V jednoduchosti je krása " . ukladám ! Jabĺčka mám, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia