Zemiakové knedličky s makom alebo s orechami

alex100 - fotkaalex100, 30. septembra 2010
Zemiakové knedličky s makom alebo s orechami
Foto: alex100

Ostala Vám zemiaková kaša?, To je super. Hneď sa pustite do tohoto receptu. Je to trochu upravený recept mojej mami a babky. A veľmi dobrý.

4
porcie
40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
podľa potreby
1 ks
100 g /hera/
150 g alebo orechy
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaková kaša musí byť jemná riadne vymiešaná a nesmie byť riedka. Ja ju robím tak, že v posolenej vode uvarené zemiaky scedím a dám do nich trochu masla. Potom ich pošťuchám a ručným mixerom riadne rozmiešam, pridávam mlieko tak aby kaša bola jemná a nebola riedka. Do zemiakovej kaše dáme jedno celé vajce, postrúham palmarín a pridám polohrubú múku riadne vymiešam husté cesto , tak aby sa dobre robili šúľky hrubé ako prst, teda asi 1 - 1,5 cm. Z týchto šúľkov zo šikma nakrájam asi 1 cm široké kúsky. Tieto vložím do vriacej vody a počkám kým vídu navrch . No a je to skoro hotové.

  2. 2

    V mlynčeku zomeliem mak spolu s jedným kúskom z hviezdičky badyánu. Alebo ak mám mletý badyán tak len štipku medzi prsty do zomletého maku. Zomletý mak premiešam z mletým cukrom a všetko nasypem do bobálkov. Zľahka premiešame.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Ak mi zostane zemiaková kaša, robievam z nej placky. Ale na budúce určite urobím najprv bobále a potom tieto knedličky. Alebo aj aj? Vďaka za recept, zemiaky vraj majú stáť 1 €, tak sa musíme pripraviť, aby sme využili aj zvyšky.
Ako od mamky!!! Nikdy som nevedela urobit super zemiakove cesto. Alebo sa rozpadavalo alebo bolo tvrde ako kamen. Po prvy raz som vyskusala Tvoj recept a vysiel super.

Pridaj komentár k receptu: