Foto: jo
Pospájala som niekoľko receptov a výsledná chuť ma prekvapila - bola výborná.
na 170 °C
Postup
-
1
Dáme uvariť zemiaky v šupke, udusíme na masle koreňovú zeleninu do polomäkka, rybu nakrájame na malé kúsky, cibuľu na drobno a samozrejme ochutnáme víno, či je vhodné na prípravu jedla.
-
2
Na oleji speníme cibuľu.
-
3
Pridáme kúsky nasolenej a okorenenej ryby. Opečieme so všetkých strán.
-
4
Nachystáme si suroviny na prípravu omáčky.
-
5
Na masle speníme cibuľu podlejeme vínom, primiešame kávu.
-
6
Nakoniec pridáme smotanu a krátko povaríme. Samozrejme ochutíme soľou, korením a cukrom.
-
7
Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na dno navrstvíme na plátky nakrájané zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Na ne dáme vrstvu kúskov ryby spolu s cibuľou.
-
8
Znovu dáme vrstvu na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme. Nakoniec navrstvíme udusenú koreňovú zeleninu. Zalejeme pripravenou omáčkou a dáme piecť.
-
9
Toto je výsledok.
Diskusia k receptu