Karé so syrom

bedrunka - fotkabedrunka, 29. septembra 2010

Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed, lebo vtedy zvyčajne mám najmenej času a chcem Zobraziť celý popisNiekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed, lebo vtedy zvyčajne mám najmenej času a chcem sa aj blysnúť. A vždy sa mi to aj podarí. Ešte len o ňom píšem a už sa mi zbiehajú slinky. Je chutné, šťavnaté a zjedia ho aj tí, čo nemilujú cibuľu. Poďme na to

4-6
porcie
10 minút
príprava
35-40 minút
na 180°C °C

Suroviny

6-8 ks nízke
3-4 ks veľká
300 g plátky




Postup

  1. 1

    Manželovi alebo deťom daj očistiť zemiaky a cibuľu. Aj 1 cm hrubé karé (bez kosti) im podstrč nech naklepú a ty ho už len osolíš a okoreníš. Očistenú cibuľu pokrájaš na kocky. Polovičnú dávku do sklovita popražíš na oleji.

  2. 2

    Na suchý plech urobíš 6-8 kopčekov z popraženej cibule, na ňu položíš karé. Každý kus potrieš 1 KL kečupu a posypeš zvýšenou (2. časť) surovou cibuľou. Prikryješ plátkami syra tak, aby nikde nevykúkalo mäso. Vložíš do predhriatej rúry na 180 °C, po 15 min teplotu stiahneš na 160 °C. Keď je syr roztečený a pripečený, za 35-40 min. celkového pečenia, servírujeme.

  3. 3

    Paralelne s mäsom dáš do hrnca variť zemiaky. Mne sa osvedčili iba osolené, lebo potom ich možno poliať tým chutným syrovo-cibuľkovo-mäsovým olejom. A už len kyslá uhorka či nejaký čerstvý šalátik.

Diskusia k receptu

budkar
Je to jednoduché, rýchle a chutné. Dá sa vylepšiť aj tým, že pod mäso sa dá orestovaná cibuľka s hubami.
bedrunka
Toto jednoduché mäso je také chutné, že s tými hubami by som ho nekomplikovala a nepredlžovala prípravu.
dadmara0807
jednoduchý receptík a ani sa nenarobím mám manžela aj dieťa xixixi ukladám do KK :))
remcula
Karé jsou kotlety, že? No, kotlety jsou super univerzální, já je strašně ráda připravuji. S tou cibulí je to hodně zajímavé, není to pak moc sladké? ještě ten kečup.. Ale fakt hodně zajímavá příprava.
fanina
tento recept je fantastický - naozaj som neobanovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia