Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed, lebo vtedy zvyčajne mám najmenej času a chcem Zobraziť celý popisNiekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed, lebo vtedy zvyčajne mám najmenej času a chcem sa aj blysnúť. A vždy sa mi to aj podarí. Ešte len o ňom píšem a už sa mi zbiehajú slinky. Je chutné, šťavnaté a zjedia ho aj tí, čo nemilujú cibuľu. Poďme na to
porcie
príprava
na 180°C °C
Postup
-
1
Manželovi alebo deťom daj očistiť zemiaky a cibuľu. Aj 1 cm hrubé karé (bez kosti) im podstrč nech naklepú a ty ho už len osolíš a okoreníš. Očistenú cibuľu pokrájaš na kocky. Polovičnú dávku do sklovita popražíš na oleji.
- 2
Na suchý plech urobíš 6-8 kopčekov z popraženej cibule, na ňu položíš karé. Každý kus potrieš 1 KL kečupu a posypeš zvýšenou (2. časť) surovou cibuľou. Prikryješ plátkami syra tak, aby nikde nevykúkalo mäso. Vložíš do predhriatej rúry na 180 °C, po 15 min teplotu stiahneš na 160 °C. Keď je syr roztečený a pripečený, za 35-40 min. celkového pečenia, servírujeme.
- 3
Paralelne s mäsom dáš do hrnca variť zemiaky. Mne sa osvedčili iba osolené, lebo potom ich možno poliať tým chutným syrovo-cibuľkovo-mäsovým olejom. A už len kyslá uhorka či nejaký čerstvý šalátik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu