Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej ery.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Telacie maso som pokrajala na mensie kusky 1/1cm. Cibulu som posekala tiez na jemno. Na oleji som ju poprazila do sklovita. Pridala som maso,ktore som este trochu poprazila. Potom som ho osolila, okorenila, podliala vodou a nechala som maso dusit.
- 2
 Na spenatovu plnku som pouzila mrazeny spenat. Ten som len rozmrazila, pomiesala s bryndzou a roztlacenym strucikom cesnaku.
- 3
 Zemiaky som potlacila, posolila, pridala muku, krupicu a urobila som cesto. Z tejto davky mi vyslo 8 loksov. Na styri lokse som rozotrela spenatovu plnku.
                                                    - 4
 Na dalsie styri lokse som dala masovu plnku. Ked bolo maso udusene, stava odparena, pridala som k nemu na jemno nasekane udene maso. Schladila som to, pridala dve rozslahane vajicka, osolilla a okorenila. Rozlozila na lokse a po vrchu som posypala struhanym syrom.
                                                    - 5
 Lokse som zakrutila a na obidvoch stranach dobre uzvrela.
                                                    - 6
 Obalila som ich vo vajicku a v struhanke.
                                                    - 7
 Vyprazala som ich v mierne teplom oleji asi 10-15 min.
                                                    - 8
 Vyprazene som vybrala na papierovy obrusok. Vacsinou sa lokse pekne upecu. Niekedy sa stane, ze sa nejaky trochu praskne.
                                                    - 9
 Lokse sa mozu podavat so salatmi ako samostatne jedlo. Su tiez velmi chutne ako predjedlo. Ked cakate hosti mozete si ich pripravit dopredu a ulozit do ladnicky. Potom uz len vyprazit a je pohostenie, pokym nebude hotove hlavne jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu