Plnené vypražené lokše fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. septembra 2010

Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej ery.

8ks
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
240 g
60 g
4 ks
400 g
100 g alebo sunka mlata
120 g
3 PL
1 ks
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Telacie maso som pokrajala na mensie kusky 1/1cm. Cibulu som posekala tiez na jemno. Na oleji som ju poprazila do sklovita. Pridala som maso,ktore som este trochu poprazila. Potom som ho osolila, okorenila, podliala vodou a nechala som maso dusit.

  2. 2

    Na spenatovu plnku som pouzila mrazeny spenat. Ten som len rozmrazila, pomiesala s bryndzou a roztlacenym strucikom cesnaku.

  3. 3

    Zemiaky som potlacila, posolila, pridala muku, krupicu a urobila som cesto. Z tejto davky mi vyslo 8 loksov. Na styri lokse som rozotrela spenatovu plnku.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dalsie styri lokse som dala masovu plnku. Ked bolo maso udusene, stava odparena, pridala som k nemu na jemno nasekane udene maso. Schladila som to, pridala dve rozslahane vajicka, osolilla a okorenila. Rozlozila na lokse a po vrchu som posypala struhanym syrom.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lokse som zakrutila a na obidvoch stranach dobre uzvrela.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obalila som ich vo vajicku a v struhanke.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprazala som ich v mierne teplom oleji asi 10-15 min.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyprazene som vybrala na papierovy obrusok. Vacsinou sa lokse pekne upecu. Niekedy sa stane, ze sa nejaky trochu praskne.

    Plnené vypražené lokše (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Lokse sa mozu podavat so salatmi ako samostatne jedlo. Su tiez velmi chutne ako predjedlo. Ked cakate hosti mozete si ich pripravit dopredu a ulozit do ladnicky. Potom uz len vyprazit a je pohostenie, pokym nebude hotove hlavne jedlo.

Diskusia k receptu

janger
V Zivote byvali dobre recepty, pravda? Aj tieto lokse mozu byt vyborne!
evusik
samé dobré veci sú v tvojom recepte :-) a zo Života mám dodnes poodkladané recepty a mnohé aj robím....
wevewe
poznam vyprazane langose.......ale toto sa mi ovela viac pozdava. to musim skusit
samanka
tak toto nepoznám....ale musí to byť veľmi sýte. Ja zjem tak 2-3 lokše neplnené a mám dosť. Ale vyprážané môžem hocičo. @Palokuchki akurát včera mama urobila z lokšového cesta "šúľance" (iba krájala) a ja som si ich opiekla na masti. "zdravé", ale vééééľmi chutnéééé.....
honestka
Danka, prave k takymto receptom sa vraciame a tento je skvely-urcite si pochutime. vdaka za napad.
zdezda
No to je teda bomba na líniu :-( no supeeeeer na jazýček :-))))), urobím
palokuchki
@samanka aj ja mam velmi rada sulance. Dobry mak tu nedostanem, tak ich jedavam s oprazenou struhankou. @zdezda mas pravdu asi je to kaloricka bomba, po jedle je treba ist na dlhu prechadzku. Som rada,ze sa vam recept pacill. @evusik , @janger recepty zo Zivota som si zbierala este ked som bola slobodna. Bolo tam vela dobrych veci. Vsetky tieto recepty som si doniesla so sebou do Australie.
babav
Zaujimavy ,chutny recept! Zasluzene vyhral, gratulujem!
ejta
lokše môžem v akejkoľvek podobe !
hefi
vyzerá to super, určite vyskušam. Lokeše som ešte nikdy neplnila. dík za recept
zsuzsu
wow,len škoda,že s teľacím mäsom...vymyslím nejakú bezmäsitú plnku a určite zaradím do jedálnička :))
palokuchki
Vyhra ma velmi potesila. Vsetkym vam dakujem za mile komentare. Som rada ked svojim receptom inspirujem co len jedneho varechaca-cku.
marienka44
V bode 3 sa píše, ze zemiaky roztlacime... Nikde sa nepise, co s nimi pred tym robime. Surove zemiaky asi nerozlacime. Asi ako na vsetky lokse, teda uvarit dopredu. Mam pravdu?
jeka
marienka zemiaky uvaríme.Už som robila plnené lokše s tvarohom,/na kyslom mlieku/,ale tie som ešte neskúšala.ďakujem pekne za nový recept"vyskúšam"
palokuchki
@marienka ked som pisala recept o loksoch tak mi to pripadlo samozrejme ze zemiaky by mali byt uvarene. No asi som mala napisat; uvarene zemiaky v supke potlacime; aby to bolo kazdemu jasne. No ale je dobre ze mame sancu sa opytat, ked niecomu nerozumieme. Ja si budem na buduce davat pozor aby som zrozumitelnejsie pisala.
lucylee
skvelý nápad, stará dobra kuchyňa starých mám