Kancelársky kuskus
Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás...
Pečený králik
Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky...
Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...
Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice...
Kapustový prívarok a zamilovaná klobása
Fajné jedlíčko, fajná maminkovská klasika. Kapusta dľa Boženky (svokričky mamičky), teda kapustový prívarok s pučenými...
Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...
Slivkový lekvár
Bystričky (Slivka Bystrická) dozreli, svoje skúsenosti s varením lekváru mám doplnené odborným článkom http://varecha. pravda. sk/magazin/dzem-lekvar-marmelada-aky-je- v-tom-rozdiel-/11242-clanok....
Klobásová omáčka s kôprom
Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.
Rajčinová kapustová polievka
Na túto polievku si spomínam z detstva, často sa doma varila. Volali sme ju červená...
Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...
Kečup
Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý,...
Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov
Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, ...
Domáce klobásy
Dlho sme skúšali veľa receptov na domáce klobásy, ale nikdy sme neboli spokojní. Tento recept...
Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...
Pho Ga
Pho Ga je vietnamská kuracia polievka, ktorú som si zamilovala a jedávam ju takmer každý deň...
Zemiaky v kokosovom mlieku
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu a cibuľu na miernom ohni popražíme...
Tiramisu srnčí chrbát
Už vyše roka sa chystám na tento dezert, ktorý v preklade znamená "zdvihne náladu", ale...
Gazpacho - studená polievka z Andalúzie
Gazpacho je polievka zo surovej zeleniny, je veľmi obľúbená v Španielsku a nielen tam. Má...
Vegetariánske čili s bulgurom
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník....
Gazpacho
Bolo napísané, že autentico andalúzske:-) Za tento recept by som sa vlastne mala poďakovať @2010. Zavesil tu...
Krkovička v omáčke z pečeného cesnaku
Jednoduché aj keď časovo trošku náročnejšie. Kto má rád pečený cesnak, určite si príde na...
Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...
Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...
Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...
Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...
Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...