Foto: elixir
V Nemecku obľúbená Milchreis, pripravená s čerešňami, škoricou, medom a klinčekmi.
2
porcie
porcie
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko s cukrom a škoricou dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme ryžu a varíme približne 20 minút za občasného premiešania.
- 2
Medzitým opláchneme a odkôstkujeme čerešne, dáme ich do menšieho hrnca spolu s maslom, klinčekom a čerešňovou šťavou a všetko dáme spolu variť. Keď sa maslo už rozpustilo, dobre premiešame, stiahneme plameň na menší a podusíme prikryté zo dve minúty.
- 3
Po dvoch minútach odokryjeme, vyberieme klinček a ak treba, ešte odparíme tekutinu na hustotu, akú máme radi. Nakoniec primiešame med.
- 4
Mliečnu ryžu podávame s čerešňovou zmesou, môžeme ešte dodatočne pokvapkať medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem vám za nahliadnutie.