Tekvicový prívarok

libusa57 - bez fotkylibusa57, 22. júna 2014
Tekvicový prívarok
Foto: libusa57

Tento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej.Recept pochadza od dolnozemských slovákov.No časom som urobila nejake zmeny,používam viac bylinky a dohliadam na Zobraziť celý popisTento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej.Recept pochadza od dolnozemských slovákov.No časom som urobila nejake zmeny,používam viac bylinky a dohliadam na to aby to bolo zdravé ale musí byt aj chutné!

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo cuketa)
1 ks
1 pl (nadrobno posekaný)
1 čl
1 čl
1/2 čl
1 pl
1 čl
20 ml




Postup

  1. 1

    Tekvičky ošupeme a nakrajame na kocky.Osolime.V hrnci si usmažime cibulu a pridame tekvičky,podlejeme troškou vody.Pridame bylinky, koreniacu zeleninovu zmes a mlete čierne korenie.Dusime pokial tekvičky nie su makke ale nesmu byt ani rozvarene.Pridame mletu červenu papriku ,premiešame a pridame smotanu. Ja som použila sladku a inokedy použivam aj kyslu.Podla chuti.Mne chuti aj aj :-). Dobru chut!

Diskusia k receptu

daguska
Na tekvicový prívarok mám tie najkrajsie spomienky.Zostanem pri strúhanej verzii.Zvyk je zelezná kosela,hoci ten tvoj je pre vás urcite najlepsí.
lacquer
Ja sekam na hranolceky, nie je potom taka kasovita ako pri struhanej verzii.
libusa57
daguska pochadzam z dolnej zemi,teda byvalej Juhoslavii,takze tych akoze novych slovicok je vela ;-)Hlavne ze si rozumieme
nati123
mi dama to zvikneme ťiež variť je to velmi dobri privarok ale mi to struhame ma male kusi takže sa tam neda tak veli vidieť tu ťekvičku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia