Foto: libusa57
Asi najradšej zo všetkeho mám polievky.Jedávame ich takmer denne.Toto je jedna z mojich oblubenych.Zelena fazula je zdravá zelenina ,ktoru by mali konzumovať hlavne diabetikovia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
1 ks nasekaná na jemno |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL na drobno sekaný |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Upražit cibulu na masle a pridat mrkvu nakrajanu na kolieska,tiez zelene fazulky.Pridame sol,tymto zelenina pusti svoju štavu.Chvylu sa to praži,cca 5 min.
- 2
Pridame dalšie koreniny,mlete čierne korenie,zeleninovu koreniacu zmes(tu si vyberte podla chuti,su rozne druhy,najzdravšia je ked si doma sami usušite.No da sa použit aj zeleninovy bujon.),poprašime červenou mletou paprikou,premiešame a zalejeme vodou.Vody davam 1,5 l-2l.Zavisi od toho ake mnozstvo zeleniny použijete.Ja mam radšej silnejšiu chut polievky, teda neriedim moc.
- 3
Ked voda prevrie pridame kôpor,petržlanovu vnať a zelerove listočky.Nechame vrieť na miernom ohni 30-40 minut.Nakoniec pridame kyslu smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu