Tieto rezy som prvy krat jedla na oslave narodenin mojho kolegu....o týždeň neskôr som ich skúsila....výsledok:vid foto
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 1/8 l |
|
| 1/8 l |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka I.: | |
| 5 PL |
|
| 2 ks |
|
| 2 poháre |
|
| Plnka II.: | |
| 500 g |
|
| 6 platkov |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| Okrem toho: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Žltky vymiešame s práškovým cukrom a s vanilkovým cukrom do penista.Postupne pridávame vlažnú vodu, kakao,olej a preosiatu múku s 1/2 prašku do pečiva.Nakoniec primiešame sneh zo 6 bielkov.Dáme piecť na 170 stupňov ca.20 minút.
- 2
Do 3/4 l (keď je málo pridať vodu)kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL kryštálového cukru a 2 balíčky čokoládového pudingu-urobíme tuhý puding,ktorý necháme dobre vychladnúť.Vychladnutý navrstvime na upecene cesto, poukladame višne.
- 3
500 g mascarpone-vyšlahať ,pridať želatinu.Zvlášť rozpustiť čokoládu., po vychladnutí vyšlahať spolu so šlahačkovou smotanou. Spolu všetko znova všlahať a navrstviť na višne.Dať do chladničky na celú noc!!!!!! Ráno vyšlahať dve smotany + 2 stužovače šlahačky...posypať hoblinkami čokolády alebo grankom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Najlepší bude čerstvo vytiahnutý z chladničky, takže je určený na letné mlsanie pre toho kto sa nemieni vzdať čokolády. No a to som ja.
Kypriaci prášok a vanilkový cukor sme do surovín doplnili. Ďakujeme za upozornenie.