Višňové rezy - Schwarzwälder-Kirschschnitte

yummi - fotkayummi, 19. júna 2014
Višňové rezy - Schwarzwälder-Kirschschnitte
Foto: yummi

Tieto rezy som prvy krat jedla na oslave narodenin mojho kolegu....o týždeň neskôr som ich skúsila....výsledok:vid foto

10-12
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
200 g
1/8 l
1/8 l
2 PL
200 g
1 bal.
1/2 bal.
Plnka I.:
5 PL
2 ks
2 poháre
Plnka II.:
500 g
6 platkov
300 g
1 ks
Okrem toho:
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s práškovým cukrom a s vanilkovým cukrom do penista.Postupne pridávame vlažnú vodu, kakao,olej a preosiatu múku s 1/2 prašku do pečiva.Nakoniec primiešame sneh zo 6 bielkov.Dáme piecť na 170 stupňov ca.20 minút.

  2. 2

    Do 3/4 l (keď je málo pridať vodu)kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL kryštálového cukru a 2 balíčky čokoládového pudingu-urobíme tuhý puding,ktorý necháme dobre vychladnúť.Vychladnutý navrstvime na upecene cesto, poukladame višne.

  3. 3

    500 g mascarpone-vyšlahať ,pridať želatinu.Zvlášť rozpustiť čokoládu., po vychladnutí vyšlahať spolu so šlahačkovou smotanou. Spolu všetko znova všlahať a navrstviť na višne.Dať do chladničky na celú noc!!!!!! Ráno vyšlahať dve smotany + 2 stužovače šlahačky...posypať hoblinkami čokolády alebo grankom.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Rakúska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

daguska
Urcite skvelý zákusok.Visne,cokoláda,myslím,ze táto kombinácia nesklame.Schwarzwaldské ale poznám so slahackou,bez cokolády.
1x yummi
staja
Krásny zákusok a určite aj chutný. 5* a do kk
jozka2
poznam Swarzwalder tortu-cize cierny les,rezy som este nejedla,urcite su vyborne
yummi
Dakujem vsetkym .aj za hlasovanie!Je dost pracny ale stoji za to :-)
eviana
No tak som si parádne zaslintala pri úvodnej fotke... nádherný je, veru by som si dala aj hneď, aj dva :) 5*
1x yummi
hubata
Danke schön @yummi !
Najlepší bude čerstvo vytiahnutý z chladničky, takže je určený na letné mlsanie pre toho kto sa nemieni vzdať čokolády. No a to som ja.
1x yummi
anina6
ale vyzerá lákavo ten tvoj zákusok, paráda. nech sa ti darí na Vareche.
1x yummi
yummi
Dakujem pekne za mile privitanie! ;-)))
mimit
Uzasny recept, uz sa chladi, neviem sa dockat, az ho ochutnam v celku. Lebo veru, plnky som musela vyskusat a su vynikajuuuuce.
1x yummi
1alicia1
vyborny kolac, mal velky uspech, este chyba v zozname surovin kypriaci prasok a vanilkovy cukor, nastastie som mala doma v zasobe
redakcia
@1alicia1 (30.1.2019 20:35)

Kypriaci prášok a vanilkový cukor sme do surovín doplnili. Ďakujeme za upozornenie.