Foto: janger
Jednoduchy a chutny salat. Velmi sa mi paci ta zalievka, doda salatu vybornu chut.
porcie
Suroviny
600 g |
|
150 - 200 g |
|
75 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
Zalievka: | |
50 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1/2 malá konzerva 46g |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
1/2 malá konzerva |
|
Postup
-
1
V posolenej vode uvarime zemiaky v supke. Nechame ich vychladnut. Osupeme a pokrajame na male kusky.
- 2
K zemiakom pridame na kusky pokrajaneho udeneho lososa (platky). Myslim, ze kludne sa moze pouzit aj konzervovany losos. Pridame posekanu petrzlenovu vnat.
- 3
Pridame pokrajane uhorky (sladkokysle - sterilizovane).
- 4
Sterilizovanu sladkokyslu cibulku pokrajame a tiez pridame k zemiakom.
- 5
Do mixera - sekacika dame majonezu, jogurt, kapary, ancovicky (asi polovicu plechovky), cesnak, citronovu stavu. Rozmixujeme to.
- 6
Touto zalievkou polejeme zemiakovy salat, dobre to premiesame a nechame postat. Podla chuti este prisolime. Pozor so solou, lebo ancovicky su dost slane...Mozeme to pripravit aj vopred, napriklad ku grilovacke, ako sucast bufetu a pod.
- 7
Pripadne salat este trosku ozdobime.
- 8
Mozeme podavat. Z tohto mnozstva mame 2 (3 male) porcie. Ak vyskusate, prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu