Foto: libusa57
Pre horúce letné dni
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ks |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
2-3 ks |
|
1 ČL |
|
1 cm |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
1 hrst |
|
Postup
-
1
Do hrnca dame cibulu a osmazime ju na olivovom oleji.
- 2
Potom cibulu zalejeme s litrom vody a necháme prevriet. Do vriacej vody pridame na kocky pokrájanú mrkvu,zeler a jablko.
- 3
Dochutime koreninami. Vačsie koreniny (bobkový list, korenie nové celé a klinčeky som dala do pytliku a po 20 min ich vybrala. Polievku potom varime zhruba pol hodiny, pred koniec do polievky hodime za hrst pertžlenovej vnaťky.
- 4
Ked je polievka hotová rozmyksujeme ju ponorným miksérom a podávame so smotanou. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu