Bryndzová polievka

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. júna 2014

Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia nezakáže pravú bryndzu.

10
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2-stredné ks
4 ks stredne veľké
3-4 strúčiky
1 čl
2 čl
2 ks
2 dl alebo smotana
2 dl pohár
1 PL nasekaná
2 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca 5l dáme variť vodu do 3/4 tiež kože zo slaniny, rascu,cibuľu plus cesnak na drobno nakrájaný a soľ tu opatrne bryndza a kože sú slané.Ak sú kože mäkké vyberieme a pridáme zemiaky očistené pokrájané. Keď zemiaky sú uvarené odoberieme asi 2 dcl vody a pridáme mrveničku variť.

  2. 2

    Zatiaľ si odobratú vodu dáme do vyššej nádoby prilejeme mlieko, pridáme bryndzu a mletú papriku červenú i zemiakový škrob.

  3. 3

    Rozmixujeme to a pomaly vlejeme do hrnca ak je už aj mrvenička mäkka. Povaríme 10 minút od bodu varu. Na koniec pridáme kôpor. Môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mijaita
Jednu už v receptech mam a vařila jsem ji, z těch mnoha co tady jsou, tahle se mi opět libi, bude uvařena jen co bryndza opet zakoupena! Hezka polívčička, moc hezká!
vlasatka
mňam,mám ju tiež rada, ale nevarievam, pretože okrem mňa by to nikto nejedol. my sme ju doma varievali, keď som bola decko. dala by som si.
pacik
Bryndzu ľúbim, ale polievku z nej som nikdy nejedla, je načase vyskúšať ju. Recept sa mi páči :-)
marianne
minule som jedla v restike demikat a musim povedat vyborny bol...vtedy som si povedala,ze musim aj doma castejsie...a tato sa mi pozdava velmi,len aj zemiaky aj mrvenicka...nie je to moc huste? aj ked ja take rada,mam to namiesto komplet obeda...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia