Foto: patroveckypitrs
Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia nezakáže pravú bryndzu.
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2-stredné ks |
|
4 ks stredne veľké |
|
3-4 strúčiky |
|
1 čl |
|
2 čl |
|
2 ks |
|
2 dl alebo smotana |
|
2 dl pohár |
|
|
|
1 PL nasekaná |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca 5l dáme variť vodu do 3/4 tiež kože zo slaniny, rascu,cibuľu plus cesnak na drobno nakrájaný a soľ tu opatrne bryndza a kože sú slané.Ak sú kože mäkké vyberieme a pridáme zemiaky očistené pokrájané. Keď zemiaky sú uvarené odoberieme asi 2 dcl vody a pridáme mrveničku variť.
- 2
Zatiaľ si odobratú vodu dáme do vyššej nádoby prilejeme mlieko, pridáme bryndzu a mletú papriku červenú i zemiakový škrob.
- 3
Rozmixujeme to a pomaly vlejeme do hrnca ak je už aj mrvenička mäkka. Povaríme 10 minút od bodu varu. Na koniec pridáme kôpor. Môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu