Foto: ancicka
Tieto rezy môžte urobiť s akýmkoľvek ovocím,či už čerstvým,alebo zavaraným.Potešia,tak či tak,každého.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
7 ks |
|
8 pl |
|
10 pl |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
plnka: | |
7 ks |
|
8 pl |
|
8 dl |
|
2 ks |
|
125 g |
|
4 pl |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných bielkou pridám cukor a šľahám do tuhá.
-
2
Do vyšľahaných bielkov pridám múku a kypriaci prášok.Zamiešam zľahka,
-
3
a rozotriem na plech vystlaný papierom.Upečiem.Rcp je na plech rozmerov,30x40.
-
4
Z vychladnutého cesta stiahnem papier a
-
5
vrchnú časť jemne ponarezujem .je to kôli tomu,aby dobré vsiaklo mlieko ,ktorím cesto polejem.
-
6
Mlieko dám zovrieť s vanilkovým cukrom,
-
7
ked začína vrieť,tak z neho odoberiem asi 1 dl a polejem celý korpus cesta.
-
8
Medzi tým vyšľahám žltky s cukrom,
-
9
múku zmiešam s pudingom,
-
10
a pridám do vyšľahaných žltkov a na najnižšom stupni zašľahám do hladká.
-
11
Ked mlieko vrie,tak vlejem vyšľaháne žltky a za stáleho miešania varím asi 3 min,aby sa plnka dobré uvarila.
-
12
Ešte do horúceho pridám maslo a miešam,kým sa nerozpustí a nevstrebe.
-
13
Polovicu plnky vylejem na korpus a na to dám jahody,
-
14
a na jahody rozotriem zbytok plnky.Nechám stuhnúť.
-
15
na stuhnutú plnku rozotriem vyšľahanú šľahačku a ozdobím.
-
16
Dobrú chuť a potešenie s vychutnania jemného a veľmi chutného dezertíka.
ho vysku3ame davam vam .5*!