Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne Zobraziť celý popisTento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne chuti to všetkým aj mladým tým treba k tomu hranolky. Viem je podobných receptov veľa, ale predsa niekomu dá inšpiráciu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
200 g na posypanie |
|
na vysmážanie |
|
1 ks |
|
Marináda: | |
6 ks |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
|
|
3 PL |
|
1 ks rozmixovať |
|
5-6 strúčkov |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu zo všetkého na ňu napísane. Marinádu dobre premiešame a pridáme do nej nakrájané mäso prikryjeme a dáme odstať do chladu na noc.
- 2
Pripravíme panvicu s trochou oleja necháme rozohriať. Pripravenú zmes ešte rozmiešame a naberačkou nalejeme na panvicu. Vytvoríme rezne nie príliš hrubé, ktoré smažíme do ružovo- hneda z oboch strán. Na hotové rezne ešte horúce nasypeme strúhaný sýr nech sa na ňom trochu roztopí. Pokapeme pár kvapkami citróna.
- 3
Môžeme podávať so zemiakovými hranolkami, ochutenou ryžou, alebo zemiakovou kašou. Z tejto dávky spravíme 9-11 rezňov. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu