Foto: natassa22
Sezóna ovocia a teda malín zahájená, môžme robiť džemíky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maliny som si rozmixovala ponorným mixérom, zasypala cukrom a nechala postáť niekoľko hodín.
- 2
Pred varením som do zmesy vyliala šťavu z citróna, premiešala a v menších dávkach varila cca 15 minút na miernom plameni, nech sa vyparí nadbytočná voda. Skúška hustoty - odoberte lyžičkou trochu džemu a dajte na studený tanierik. Behom pár minút, keď zmes vychladne, vydíme, či je džem hustý dostatočne.
- 3
Ak máme správnu hustotu, odstavíme zo sporáka, a ešte horúci džem lejeme do pohárov. Tie otočíme hore dnom, tým sa poháre zasterilizujú. Všetky poháriky dáme na tmavé miesto pod deku, alebo utierku, kde ich necháme do druhého dňa vychladnúť. Mne vyšlo z kila malín na 4 poháriky džemu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
malinový miluje..ale musím pasírovať..bez zrniečok..:-)
u nás ešte nie sú..začínajú ríbezle..maliny tak o dva týždne..a neskoršie..
@radost - u nás rovnako, manžel džemy miluje, aj sestrina rodina, tak ja som sa podujala na džem-mešiačku :)
Pri tvojom lekváriku mi vadia jadierka.Tak ako píše aj @izabella929 , tento džem pasírujem cez husté plátenko,keďže cez odšťavovač mi to žiaľ nejde.
No zrniečka by mi vadili,keďže v malinách ich je veľmi veľa.Vieš vadia mi zrniečka keď jem aj hrozno a objavím zrnko,tak ho vyberám.
No pokiaľ ti zrniečka nevadia,tak nech džem chutí.