Foto: pusta
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila cesnakom, jablkom, orechmi a bylinkami, upiekla som ho na Zobraziť celý popisV tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila cesnakom, jablkom, orechmi a bylinkami, upiekla som ho na Chardonnay, výborne chutil s čerstvou ciabattou.
porcia
príprava
na 200 funkcia horný a °C
Postup
-
1
Pripravila som camembert a strúčiky cesnaku som prekrojila po dĺžke na polovicu.
-
2
Ostrým nožom som spravila 4 zárezy na protiľahlých stranách, ale nie až po vonkajší okraj camembertu, aby sa syr pri pečení neroztiekol a do vzniknutých otvorov som vtlačila cesnak, plátky jablka o hrúbke asi 2 - 3 mm som rozkrojila ešte na polovice.
-
3
Do camembertu som zastrčila i plátky jalka.
-
4
Plochú misu z jenského skla som vymastila olejom.
-
5
Priliala som Chardonnay.
-
6
Vložila som pripravený camembert,...
-
7
...posypala som ho tymiánom a pridala som aj k vínu.
-
8
Do syra som zastrčila vlašské orechy, vložila som piecť do trúby vyhriatej na 200 stupňov na funkciu horný a dolný ohrev, piekla som celkom 20 minút, počas pečenia kuchyňa nádherne dráždivo rozvoniavala.
-
9
Upečený camembert som podávala ešte za tepla s čerstvo upečenou ciabattou, voňavá rýchla syrová pochúťka bola na stole. Môže sa podávať aj ako teplé predjedlo.
-
10
Obyčajne sa pečie syr v alobale, aby sa neprilepil, čo však nie je nutné, lebo sa v jenskej mise vôbec neprilepil, čo je zdravšie ako alobal a vdaka obalu z povrchovej bielej pliesne ani nevytiekol. Využila som výbornú kombináciu syr - cesnak - jablko - tymián - vlašské orechy, to sú suroviny ktoré k sebe úžasne idú a chuťovo sa vynikajúco dopĺňajú ako aj s bielym suchým vínom Chardonnay, najlepšou prílohou bola čerstvo upečená ciabatta, ktorou sme vytierali skvelú vínovú šťavičku, v ktorej sa syr piekol a ako vynikajúci sprievod večere na pitie k syru bol pohár skvelého toho istého vína.
poteší ma, ak vyskúšaš, potom poprosím, keby si dal vedieť ako chutilo.
dakujem za pochvalu.
je to rýchle a chutné.
poteší ma, ak vyskúšaš.
dakujem za pochvalu.
dakujem za uznanie.
Ty si mi nič zlého nikdy nespravila, naopak len dobré :-)
odlož si receptík, však neboj, príde aj ten šťastný deň, ked už zase môžeš a potom sa z chuti napapáš aj Ty :-)))
dakujem za pochvalu.
áno, sú rôzne možné kombinácie.
len maličká faktická poznámočka, tento camembert nie je "zapečený",
ale je len "pečený", zrejme si to aj tak myslela.
dakujem za uznanie.
dakujem.
dakujem za tvoju krásnu pochvalu, 5* i za uloženie do kk.