Pečený camembert na Chardonnay fotorecept

pusta - fotkapusta, 26. júna 2014
Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept)
Foto: pusta

V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila cesnakom, jablkom, orechmi a bylinkami, upiekla som ho na Zobraziť celý popisV tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila cesnakom, jablkom, orechmi a bylinkami, upiekla som ho na Chardonnay, výborne chutil s čerstvou ciabattou.

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
na 200 funkcia horný a  °C

Suroviny

120 g
podľa chuti
2 strúčiky
2 plátky
podľa chuti
1 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Pripravila som camembert a strúčiky cesnaku som prekrojila po dĺžke na polovicu.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ostrým nožom som spravila 4 zárezy na protiľahlých stranách, ale nie až po vonkajší okraj camembertu, aby sa syr pri pečení neroztiekol a do vzniknutých otvorov som vtlačila cesnak, plátky jablka o hrúbke asi 2 - 3 mm som rozkrojila ešte na polovice.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do camembertu som zastrčila i plátky jalka.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plochú misu z jenského skla som vymastila olejom.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priliala som Chardonnay.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložila som pripravený camembert,...

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...posypala som ho tymiánom a pridala som aj k vínu.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do syra som zastrčila vlašské orechy, vložila som piecť do trúby vyhriatej na 200 stupňov na funkciu horný a dolný ohrev, piekla som celkom 20 minút, počas pečenia kuchyňa nádherne dráždivo rozvoniavala.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečený camembert som podávala ešte za tepla s čerstvo upečenou ciabattou, voňavá rýchla syrová pochúťka bola na stole. Môže sa podávať aj ako teplé predjedlo.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Obyčajne sa pečie syr v alobale, aby sa neprilepil, čo však nie je nutné, lebo sa v jenskej mise vôbec neprilepil, čo je zdravšie ako alobal a vdaka obalu z povrchovej bielej pliesne ani nevytiekol. Využila som výbornú kombináciu syr - cesnak - jablko - tymián - vlašské orechy, to sú suroviny ktoré k sebe úžasne idú a chuťovo sa vynikajúco dopĺňajú ako aj s bielym suchým vínom Chardonnay, najlepšou prílohou bola čerstvo upečená ciabatta, ktorou sme vytierali skvelú vínovú šťavičku, v ktorej sa syr piekol a ako vynikajúci sprievod večere na pitie k syru bol pohár skvelého toho istého vína.

    Pečený camembert na Chardonnay (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tassiedevil
aj tu máme zimu, takže určite vyskúšam, vyzerá to lákavo...:)cabbattu sme už dávno zjedli, s ražnou bagetou by to nešlo...:) tú mám čestvú...:)
pusta
Milý@tassiedevil , samozrejme, že by to išlo aj s bagetoou, s čímkoľvek, čo máš rád :-)
poteší ma, ak vyskúšaš, potom poprosím, keby si dal vedieť ako chutilo.
dakujem za pochvalu.
zuzanka1367
Toto vyzerá prudko jedlé...syr môžeme aj keď je vonku teplo, určite ho vyskúšam pripraviť podľa teba,
svedka
Toto je cista provokacia,co som ti spravila,mila @pusta ,ze tu toto davas,ked vies,ze to nemozem,ale milujem? :DD
pusta
@zuzanka1367 , áno, je to prudko jedlé, dá sa pripraviť samozrejme aj v teplom počasí.
je to rýchle a chutné.
poteší ma, ak vyskúšaš.
dakujem za pochvalu.
pusta
Milá@svedka , nie, nie je to provokácia odo mňa :-)
Ty si mi nič zlého nikdy nespravila, naopak len dobré :-)
odlož si receptík, však neboj, príde aj ten šťastný deň, ked už zase môžeš a potom sa z chuti napapáš aj Ty :-)))
dakujem za pochvalu.
jozka2
camembert zapeceny na rozne sposoby mam rada,tento vyzera chutovo velmi dobry
pusta
@jozka2 , som rada, že sa ti môj receptík páči, chuťovo je naozaj vynikajúci :-)
áno, sú rôzne možné kombinácie.
len maličká faktická poznámočka, tento camembert nie je "zapečený",
ale je len "pečený", zrejme si to aj tak myslela.
dakujem za uznanie.
pusta
@terinka55 , je to skvelé :-)
dakujem za tvoju krásnu pochvalu, 5* i za uloženie do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia