príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Masko umyjeme, nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody do makka. Mrkvu, petrzlen a zeler ocistime a tiez nakrajame na kocky.
- 2
Ocistenu cibulu nakrajame nahrubo a spenime na oleji. Potom pridame korenovu zeleninu a kratko restujeme. Podlejeme vyvarom (ak si masko uvarime popredu, mozme pouzit vyvar z neho, ak nie postaci aj bujon).
- 3
Vlozime korenie a bobkovy list - idealne uzavrete v sitku, alebo zabalene v platne - aby sa dalo nasledne po dovareni vytiahnut. Nechame prevarit. Osolime.
- 4
Ked zelenina zmakne pridame nahrubo nasekanu kapustu a na mensie kusky nakrajanu cervenu repu aj s nalevom. Pokial je repa tvrdsia, treba ju tam supnut skor aby stihla zmaknut. Nechame prevarit. Na zaver pridame maso, nechame este kratko povarit a borsc je hotovy.
- 5
Podavame s lyzicou kyslej smotany. Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu