Foto: xd
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka je veľmi sýta a plná zeleniny a bielkovín. Zobraziť celý popisPasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka je veľmi sýta a plná zeleniny a bielkovín.
porcií
Suroviny
450 g |
|
1 ks malá nakrájaná |
|
1 ks veľká, nakrájaná |
|
2 ks stoniek nakrájané |
|
2 strúčiky pretlačené |
|
790 g drvené alebo krajáné |
|
425 g |
|
500 ml |
|
850 g (so šťavou) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
225 g |
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci necháme na miernom ohni zhnednúť mleté mäso, kým sa neprepečie. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a pražíme 10 minút za občasného miešania. Pridáme zvyšné prísady okrem cestovín a dusíme 1 hodinu. Ak je polievka príliš hustá, jednoducho prilejeme vývar.
- 2
Tesne predtým, ako je polievka hotová, uvaríme vo vriacej vode cestoviny al dente. Ja som použila riccioli. Cestoviny precedíme, pridáme do polievky a povaríme ešte 5 minút. Podávame so strúhaným parmezánom a s francúzskou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som sice mala doma menej fazule a veru by sa mi jej tam viac hodilo, ale aj tak nelutujem , ze som skusila a repete urcite bude :-)
@smejkad ďakujem a som rada že chutila! :)