Foto: cesminaz
Skvelá teplá príloha z baklažánu za par minut ;-P
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (väčší) |
|
3-4 ks (väčšie) |
|
0,5-1 pl (paradajkové pyré alebo pretllak) |
|
1 dcl |
|
0,5 kl |
|
podľa potreby |
|
1/4 ks |
|
Postup
-
1
Baklažány a paradajky si pokrájame na väčšie kúsky..
-
2
Do horúcej panvice dáme maslo a za lyžicu salçe,ktorú minutku na masle posmažíme...
-
3
..potom pridáme nakrájané paradajky,premiesame a nechame minutku poškvrčať..
-
4
..pridáme k nim baklažán ...
-
5
Podlejeme 1dl vody a dobre osolíme..baklazan lubi sol ;-))
-
6
..dobre premiešame a necháme zakryté 5 minut dusiť..
-
7
..po 5ich minutach odkryjeme a pridáme 0,5kl Isot papriky,alebo môžte aj chilli.Premiešame,zakryjeme a ešte 10 minut dodusíme :-)
-
8
Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám,alebo je to výborné len tak s ryžou,alebo so zemiakmi. Dobrú chuť :-)
lh6.googleusercontent.com/AZ0QrsyvjXuWWh5P7TnFb66QrZMyK17-F7Lz6PH...
5*
oi61.tinypic.com/okvloh.jpg