Dusená morčacia pečeň na Chardonnay s jablkami fotorecept
Foto: pusta
Morčacia pečeň je veľkou pochúťkou, pripravila som ich na víne a jablkách Príprava je rýchla a jednoduchá, recept pridávam pre milovníkov pečene.
porcie
príprava
na 90 - 100 °C
Postup
-
1
Morčaciu pečeň som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na menšie plátky vertikálne o hrúbke asi 3 - 4 mm.
-
2
Cibuľu som pokrájala na mesiačiky a domácu údenú slaninku, takú prerastenú, som pokrájala na prúžky.
-
3
Na rozohriatom oleji na strednom plameni som orestovala údenú slaninku a pokrájanú cibuľu.
-
4
Ked bola cibuľa do sklovita, ...
-
5
...na prudkom ohni som orestovala plátky morčacej pečene
-
6
...kým sa pečeň zatiahla - asi 5 - 7 minút, dlhšie netreba, aby nestvrdla,...
- 7
... som ošúpala jedno veľké jablko, zbavila som ho stopky a jadrovníka, rozdelila na štvrtinky a pokrájala na plátky silné asi 2 - 3 mm,...
- 8
..ktoré som pridala k morčacej pečeni a po krátkom opečení....
- 9
...som priliala Chardonnay, plameň som stiahla na stredný,...
- 10
...panvicu som prikryla pokrievkou..
- 11
..a dusila som pod pokrievkou asi 10 minút a jedlo bolo hotové.
- 12
Podávala som horúce s varenými novými zemiakmi na masle, môžete zvoliť aj inú vhodnú prílohu podľa vašej chuti, podliala som trochou úžasnej šťavičky s jemnou chuťou vína, jabĺk a údenej slaninky. Pečeň pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá a jemná, prevzala chuť vína, jabĺk a údenej slaninky, je to skvelá pochúťka a veľmi rýchle a mimoriadne chutné jedlo, vhodné aj ako slávnostné jedlo alebo vo sviatok či pohostenie pre návštevy i kedykoľvek inokedy.
- 7
dakujem, že si ma upozornila. no samo, že pečeň - idem to ihned opraviť.
som rada, že sa ti recept páči, a zíde sa.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem za uznanie.
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
tvoje uznanie ma veľmi teší.
dakujem.
je aj chutná a lahodná. Každý recept od Teba si "vychutnám".
krásne foto, dakujem za správu.