Foto: pusta
Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu chrumkavý osviežujúci šalát jemnej chuti.
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 ks |
|
3 - 4 ks |
|
120 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti hoblinky (Parmigiano Reggiano) |
|
podľa chuti |
|
zálievka: | |
|
|
|
Postup
-
1
Červenú cibuľu som nakrájala priečne tenké na polkolieska, mladú mrkvu na kolieska o hrúbke asi 1 - 2 mm.
-
2
Do misy som rukami natrhala umytý a odkvapkaný ľadový šalát na kúsky o veľkosti sústa.
-
3
Pridala som pokrájanú červenú cibuľu, premiešala spolu...
-
4
...pridala som kolieska mladej mrkvy, opäť som spolu premiešala,...
-
5
...pridala som cherry paradajky pokrájané na štvrtinky,...
-
6
...šalát som premiešala,...
-
7
... pridala som soľ a znovu som všetko premiešala.
-
8
Vrch šalátu som posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu,...
-
9
...a na záver som pokvapkala zálievkou, ktorú som pripravila z olivového oleja a citrónovej šťavy v pomere 3:1, šalát je ľahký, príjemne chrumkavý, veľmi jemnej a osviežujúcej chuti mladej letnej zeleninky, je to vynikajúca príloha k hydinovému mäsku, pripravenému na rôzny spôsob.
dakujem za pochvalu i 5*
teší ma, že môj recept považuješ za skvelý.
dakujem za pochvalu.
je to chutný šalát.
dakujem za pochvalu i 5*
aj ja som zvykla, do týchto zálievok nepridávať cukor, zelenina má vlastný cukor.
dakujem za uznanie.