Foto: izabella929
Na dnešný obed, tak trošku sviatočný, kvôli vzácnej návšteve som pripravila výborné morčacie kocky pečené v čepcovej blane a skvelej forme na srnčí chrbát...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla a osušila...
-
2
pokrájala na drobné kocky..
-
3
oravskú slaninu som pokrájala na kocočky..
-
4
na panvicu som dala masť a pridala som pokrájanú cibuľu...iba chvíľku som ju spenila..
-
5
pridala som pokrájanú slaninu..
-
6
potom som pridala pokrájané morčacie kocky a chvíľu som ich podusila, pokiaľ sa odparila všetka tekutina..
-
7
osolila,okorenila ..
-
8
pridala som pokrájanú petržlenovú vňať , kápiu a pokrájaný pór...
-
9
pokiaľ sa kocky dusili, vyžmýkala som si namočené rožky...tieto som pridala spolu s vajcami do plnky..všetko som dobre premiešala, aby sa spojili chute...
-
10
pripravila som si čepcovú blanu.,..
-
11
uložila som na ňu mäsovú hmotu..
-
12
a všetko som zabalila do blany...
-
13
vložila som ju do zapekacej misy a piekla na 180 st. 40 min..
-
14
upečená roláda..
-
15
vyklopila som ju z formy a pokrájala na rezy...
-
16
pokiaľ sa mäso pieklo, nakopala som si na záhrade zemiaky, ošúpala a uvarila...poliala som ich výpekom z blany a posypala petržlenovou vňaťkou...podávala s uhorkovým šalátom...dobrú chuť..
Je to veľká výhoda,mať takúto možnosť a samozrejme,vedieť ju použiť.
Si veľmi šikovná,zručná a pracovitá.