Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....
Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...
Krumpláče babky Žofky
Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...
Grilovaná zelenina s čočkou
Na grilu, ale i na grilovací pánvi vyrobím tuhle delikatesu kdykoliv během roku. Příloha ke...
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Cuketová polievka s vajcom - bez múky
Tato polievka je chutná a zároveň zdravá. Zabudol som zdôrazniť je bez múky.
Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila...
Dobré rezy s tvarohovou plnkou
Tieto rezy sú z babičkiného receptára. V poslednej dobe ma lákajú staré recepty so starých babičkovskych...
Langoše s pridaním kvásku
Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok...
Lievance
Tento recept som našla náhodne a musím povedať, že lepšie som nejedla :) ... A...
Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...
Mujadarra - ryža so šošovicou
Recept zo stránky afamilyfeast. com/mujadarra/ , bude to asi jedlo stredného východu, ale suroviny...
Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...
Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom
Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Parená knedľa - vegan
Takto robím parenú knedľu, jeden kus je veľkosťou asi ako polovica kupovanej knedle.
Toskánska fazuľová polievka so šalviou
S variantami dobrej fazuľovice je to na našom Slovensku ako s kapustnicami, hovädzími polievkami, či...