Vyprážané bryndzové guľky na ringlotovom ragú
Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 31. júla 2020
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 31. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Ringloty vykôstkujeme a dáme vysušiť. Ak máme, môžeme ich dať do sušičky. Vysušené ich posekáme na väčšie kusy. Do hrnca dáme cukor, zalejeme ho medovinou, varíme len dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Primiešame ringloty a ďalej už nevaríme.
- 2
Z bryndze vytvarujeme guľky a obalíme ich v rozmixovaných kukuričných lupienkoch. Môžeme ich dobre popritláčať, aby sa na bryndzu nalepili. Pred vyprážaním môžeme ešte dať bryndzové guľky na chvíľu do mrazničky alebo ich tam môžeme nechať dlhšie, takto by v horúcom oleji nemali vytiecť. Pripravené guľky krátko vyprážame v dobre rozpálenom oleji.
- 3
Ringlotové ragú s vyprážanou bryndzou sa môže podávať ako predjedlo alebo na listovom šaláte ako hlavné jedlo.
Tiež bryndzové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu