Vyprážané bryndzové guľky
Vyprážané bryndzové guľky

Vyprážané bryndzové guľky na ringlotovom ragú

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 31. júla 2020
Vyprážané bryndzové guľky na ringlotovom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
10 ks
1 PL
100 ml
300 g
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ringloty vykôstkujeme a dáme vysušiť. Ak máme, môžeme ich dať do sušičky. Vysušené ich posekáme na väčšie kusy. Do hrnca dáme cukor, zalejeme ho medovinou, varíme len dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Primiešame ringloty a ďalej už nevaríme.

  2. 2

    Z bryndze vytvarujeme guľky a obalíme ich v rozmixovaných kukuričných lupienkoch. Môžeme ich dobre popritláčať, aby sa na bryndzu nalepili. Pred vyprážaním môžeme ešte dať bryndzové guľky na chvíľu do mrazničky alebo ich tam môžeme nechať dlhšie, takto by v horúcom oleji nemali vytiecť. Pripravené guľky krátko vyprážame v dobre rozpálenom oleji.

  3. 3

    Ringlotové ragú s vyprážanou bryndzou sa môže podávať ako predjedlo alebo na listovom šaláte ako hlavné jedlo.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre