Írsky pastiersky koláč fotorecept
Foto: emdy
Klasické suroviny, zaujímavá príprava.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
150 g strúhaný |
|
100 ml |
|
z 1 kg zemiakov |
|
100 ml |
|
1 konzerva (sterilizovaný) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a huby.
-
2
Pridáme mleté baranie mäso, soľ, čierne korenie, papriku sladkú a 1 PL paradajkového pretlaku. Orestujeme.
-
3
Primiešame mrkvu a hrášok /v tomto prípade sterlizovaný/. Pripravenú mäsovú zmes rozdelíme do zapekacích nádob.
-
4
Na mäsovú vrstvu strúhame syr.
-
5
Na vrch dáme zemiakovú kašu, ozdobíme hráškom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
6
Pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút.
Vyzerá fajnovo.