Zapekané mleté mäso
Zapekané mleté mäso

Írsky pastiersky koláč fotorecept

emdy - fotkaemdy, 7. augusta 2020
Írsky pastiersky koláč (fotorecept)
Foto: emdy

Klasické suroviny, zaujímavá príprava.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g mleté
1 ks
250 g
1 PL
150 g strúhaný
100 ml
z 1 kg zemiakov
100 ml
1 konzerva (sterilizovaný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a huby.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté baranie mäso, soľ, čierne korenie, papriku sladkú a 1 PL paradajkového pretlaku. Orestujeme.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame mrkvu a hrášok /v tomto prípade sterlizovaný/. Pripravenú mäsovú zmes rozdelíme do zapekacích nádob.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäsovú vrstvu strúhame syr.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch dáme zemiakovú kašu, ozdobíme hráškom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút.

    Írsky pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Už som to robil akurát to dávam do jedného pekáča a otvorím 2klobasy z čreva a dám ich do mleteho mäsa..je to výborné