Koláčiky s mirabelkami a chrumkavou posýpkou
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 31. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
na 200 °C
Postup
-
1
Rozmrvené droždie rozmiešame v teplom mlieku a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, soľ, cukor, pridáme kvások, rozpustené vlažné maslo a vajce. Vymiešame tuhé cesto, tak aby sa nelepilo. Cesto poprášime múkou, prekryjeme utierkou a necháme kysnúť približne pol hodiny.
- 2
Nakysnuté cesto opäť jemne premiesime a vyvaľkáme na hrubší plát. Pomocou formy vykrojíme väčšie kusy, asi také ako na moravské koláče, a necháme ich ešte 15 minút podkysnúť. Mirabelky umyjeme a vykôstkujeme, môžeme poprekrajovať na polovice. Poukladáme ich na cesto trochu ďalej od okrajov.
- 3
Posýpku pripravíme z chladného masla pokrájaného na menšie kúsky, ktoré zmiešame s múkou, orechmi, cukrom a so škoricou. Prstami vytvoríme mrveničku, ktorou koláčiky posypeme. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 °C, klasickú na 200 °C a pečieme ich približne 40 minút.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu