Opekané kuracie so zeleninou
Foto: janeg
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Zdroj: pinterest
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
60 ml |
|
30 ml |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 PL |
|
(voliteľné) |
|
Na posypanie: | |
(voliteľné) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku a odložíme bokom. Kuracie prsia nakrájame na rezance, papriky a mrkvu na plátky. Z cibuľky použijeme bielu a svetlozelenú časť nakrájanú na kolieska.
- 2
V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso, zhruba 5 minút, kým je takmer hotové, občas premiešame. Vyberieme na tanier a do panvice vysypeme mrkvu a papriky. Podľa potreby ešte môžeme pridať olej. Opekáme ďalších 5 minút, často miešame. Keď je zelenina napoly mäkká, premiešame omáčku a spolu s mäsom ju pridáme do panvice. Dobre premiešame a varíme 2-3 minútky, kým sa kuracie mäso dopečie a omáčka zhustne. Ku koncu pridáme cibuľku, premiešame a odstavíme.
- 3
Môžeme podávať na dusenej ryži, posypané sezamom. Zo zeleniny sa skvelo hodí napríklad aj brokolica, zelené fazuľky, cuketa, špenát, špargľa... Jednoducho čokoľvek máte v chladničke a neviete ako využiť :)
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu