Kuracie mäso
Kuracie mäso

Opekané kuracie so zeleninou

janeg - fotkajaneg, 4. augusta 2020
Opekané kuracie so zeleninou
Foto: janeg

Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Zdroj: pinterest

2
porcie
10 minút
príprava
12-13 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 PL
Omáčka:
60 ml
30 ml
1 KL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1/2 PL
  (voliteľné)
Na posypanie:
  (voliteľné)




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku a odložíme bokom. Kuracie prsia nakrájame na rezance, papriky a mrkvu na plátky. Z cibuľky použijeme bielu a svetlozelenú časť nakrájanú na kolieska.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso, zhruba 5 minút, kým je takmer hotové, občas premiešame. Vyberieme na tanier a do panvice vysypeme mrkvu a papriky. Podľa potreby ešte môžeme pridať olej. Opekáme ďalších 5 minút, často miešame. Keď je zelenina napoly mäkká, premiešame omáčku a spolu s mäsom ju pridáme do panvice. Dobre premiešame a varíme 2-3 minútky, kým sa kuracie mäso dopečie a omáčka zhustne. Ku koncu pridáme cibuľku, premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Môžeme podávať na dusenej ryži, posypané sezamom. Zo zeleniny sa skvelo hodí napríklad aj brokolica, zelené fazuľky, cuketa, špenát, špargľa... Jednoducho čokoľvek máte v chladničke a neviete ako využiť :)

Diskusia k receptu

haji
Chutný receptík, dělám podobné fúze kuřecích prsou, zeleniny a koření, někdy přidávám kokosové mléko. Dnes jsem dělala, příloha rýžové nudle. Velká dobrota. Krásné foto!