Zdravší mac and cheese

janeg - fotkajaneg, 4. augusta 2020
Zdravší mac and cheese
Foto: janeg

Keď neviete, čo rýchlo navariť a ste milovníkom syra.
Zdroj: pinterest

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

85 g (kolienka)
štipka
podľa chuti
1 ČL
hrsť nastrúhaný
1 PL (alebo smotana, jogurt)
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.

  2. 2

    Na panvici zmiešame múku, soľ a papriku a zalejeme mliekom. Dobre rozmiešame, aby sme nemali hrudky a zohrejeme. Pridáme krémovú časť (či už tavený syr, jogurt alebo smotanu) a privedieme do varu. Varíme, kým zmes nezhustne, pozor, stále miešame. Vypneme a do zmesi nasypeme nastrúhaný syr. Miešame, kým sa neroztopí. Pridáme uvarené cestoviny a dobre premiešame.

  3. 3

    Priznám sa, klasickú verziu tohto obľúbeného amerického jedla som ešte nemala, ale túto robím často. Na fotke je použitá cestovina z červenej fazule a chutila v tejto kombinácii vynikajúco. Ako krémovú časť viem niekedy použiť aj smotanovú nátierku. Omáčku si môžete urobiť tak hustú alebo riedku ako chcete :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre