Foto: janeg
Keď neviete, čo rýchlo navariť a ste milovníkom syra.
Zdroj: pinterest
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
85 g (kolienka) |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
hrsť nastrúhaný |
|
1 PL (alebo smotana, jogurt) |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- 2
Na panvici zmiešame múku, soľ a papriku a zalejeme mliekom. Dobre rozmiešame, aby sme nemali hrudky a zohrejeme. Pridáme krémovú časť (či už tavený syr, jogurt alebo smotanu) a privedieme do varu. Varíme, kým zmes nezhustne, pozor, stále miešame. Vypneme a do zmesi nasypeme nastrúhaný syr. Miešame, kým sa neroztopí. Pridáme uvarené cestoviny a dobre premiešame.
- 3
Priznám sa, klasickú verziu tohto obľúbeného amerického jedla som ešte nemala, ale túto robím často. Na fotke je použitá cestovina z červenej fazule a chutila v tejto kombinácii vynikajúco. Ako krémovú časť viem niekedy použiť aj smotanovú nátierku. Omáčku si môžete urobiť tak hustú alebo riedku ako chcete :)
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu