Pikantný šalát z cukety a cíceru fotorecept
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či rybe. Niekedy pre zmenu pridám aj lyžicu curry prášku, tiež je to chutné. Recept je podľa Justine Pattison.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
400 g uvarený |
|
2 PL |
|
10 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
hrsť (alebo petržlenová) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu používam v tomto recepte najradšej červenú, ale kľudne môže byť aj biela. Cibuľu a cuketu pokrájame na malé kúsky a opečieme na olivovom oleji do zlatova. Posolíme a pokoreníme.
-
2
Pridáme cícer, harissu, paradajky prekrojené na polovičky a opekáme asi 3-4 minúty. Sem-tam jemne premiešame, ale pozor aby nevznikla kaša. Ak sa nám zdá, že to veľmi hustne, môžeme priliať trošku vody. Odstavíme z ohňa. Pokvápeme citrónovou šťavou a posypeme posekanou koriandrovou vňaťou. Ak chceme môžeme podávať s lyžicou kyslej smotany alebo jogurtu.
-
3
Harissa pochádza pôvodne z Maroka, ale je veľmi zaužívaná v každej arabskej kuchyni. Je to pikantná pasta, vyrobená z opečených paprík, čili papričiek, cesnaku a korenín ako rímska rasca, koriander, soľ, čierne korenie, a je dochutená citrónom a olivovým olejom. Ak nemáte harissu, v tomto recepte ju môžte kľudne nahradiť paradajkovým pretlakom zmiešaným podľa chuti s čili.
Ďakujem za pekné komentáre. Pekné popoludnie prajem.