Kapustová omeleta
Kapustová omeleta

Kapustový koláč či omeleta fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 27. júla 2020
Kapustový koláč či omeleta (fotorecept)
Foto: frezia68

Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som menšiu dávku, tak bola skôr omeleta.

3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (malá, mladá)
3 ks
1  KL
cca 50 g
1 malá ks




Postup

  1. 1

    Asi polovičku mladej malej kapusty som nakrájala.

    Kapustový koláč či omeleta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som pokrájanú malú cibuľu, soľ, rascu, mleté čierne korenie.

    Kapustový koláč či omeleta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešala, pridala 3 rozšľahané vajíčka a múku. Na panvicu som dala zohriať masť a naliala zmes, prikryla pokrievkou a pomaly dusila cca 20 minút. Kapusta bola surová, tak aby zmäkla. Potom som odkryla a opiekla asi 5 minút, pomocou taniera som omeletu obrátila, vrátila na panvicu, posypala postrúhaným syrom...

    Kapustový koláč či omeleta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a asi 15 minút som dopekala. Pri obracaní sa mi trocha lepila na dno panvice, asi bezlepková kukuričná múka trocha štrajkovala. Ale s normálnou múkou by sa nemala lepiť.

    Kapustový koláč či omeleta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takže nie koláč, ale omeleta :-) Z väčšieho množstva surovín bude aj koláč. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť !

    Kapustový koláč či omeleta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jednoduché suroviny a veliká dobrota je na světě. Letná kapusta je už chvíli v nabídce, není co řešit, už jenom vyzkoušet. Děkuji za sdílení!
sracz
... opäť si "zakývala" rozumom, Ditka milá a dokázala, že slovenská kapusta zdobí nie iba s mäsom. Naviac kapusta je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencií v našej kuchyni. Veď aj stará "vihodňarska" múdrosť rečie, že: "od kapusti, chlop je tlusty"! Ja ju, hlavne sladkú, mám najradšej s "hevitamkami, či cik_cak", všeobecne pod názvom "klinky"! Teraz, ďakujúc Tebe, som si obzor rozšíril aj na koláč! Maj krásne dni, plné šťastia a pohody!
frezia68
Ďakujem za komentáre a @Jamarlen : zimné mi nechutilo,zohriala som si na panvici a trocha pripiekla na prepustenom masle = fajnotka :-).
haji
Pěkný receptík, jednoduché suroviny a veliká dobrota je na světě. Letná kapusta je už chvíli v nabídce, není co řešit, už jenom vyzkoušet. Děkuji za sdílení!
sracz
... opäť si "zakývala" rozumom, Ditka milá a dokázala, že slovenská kapusta zdobí nie iba s mäsom. Naviac kapusta je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencií v našej kuchyni. Veď aj stará "vihodňarska" múdrosť rečie, že: "od kapusti, chlop je tlusty"! Ja ju, hlavne sladkú, mám najradšej s "hevitamkami, či cik_cak", všeobecne pod názvom "klinky"! Teraz, ďakujúc Tebe, som si obzor rozšíril aj na koláč! Maj krásne dni, plné šťastia a pohody!
frezia68
Ďakujem za komentáre a @Jamarlen : zimné mi nechutilo,zohriala som si na panvici a trocha pripiekla na prepustenom masle = fajnotka :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia