Foto: janeg
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do tretice.
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
250 g |
|
2 PL |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
600 g nastrúhané |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
Na vrch: | |
|
|
(alebo mleté orechy) |
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a prešľaháme. Pridáme zvyšné suroviny okrem jabĺk, vymiešame a až potom pridáme jablká. Netreba zlievať šťavu, práve naopak, pridajte aj tú, koláč bude vláčnejší. Ak sú jablká kyslé, pokojne prihoďte ešte lyžicu cukru alebo pol balíčka škoricového cukru.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Prepečenie skontrolujeme špáradlom.
- 3
Hotový koláč môžeme podľa chuti potrieť džemom, posypať kokosom alebo orechmi, poprípade poliať roztopenou čokoládou. U nás dnes vyhral domáci čerešňový džem a vlašské orechy.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rum a orechy dávam do obyčajného, keď robím bez jabĺk
áno, klasický veľký plech :) dúfam, že bude chutiť