Foto: janeg
Jemné, nadýchané a vláčne aj bez vyprážania a vajec.
Zdroj: pinterest
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
štipka |
|
12 g čerstvé |
|
40 g |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
25 g roztopené |
|
|
|
(alebo Nutella) |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Vykysnutý kvások osolíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a jogurt, prešľaháme, vylejeme do múky a dobre premiešame. Pridáme vychladnuté rozpustené maslo a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- 2
Formy na muffiny vystelieme košíčkami. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnako veľké guľky. Guľky v rukách vyformujeme na placku, dáme do stredu lyžičku náplne podľa voľby a konce dobre spojíme. Vložíme do košíčka spojmi nadol. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť, kým si rozohrejeme rúru.
- 3
Pečieme 12-15 minút na 180 stupňov. Hneď po vytiahnutí potrieme roztopeným maslom zmiešaným s rumom. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame. Šišky sú najlepšie čerstvé, ale sú chutné aj na druhý deň.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. Človek sa naučí, keď nemá na výber :)
Ďakujem, dúfam, že si pochutia :)