Orechovo-smotanové pečivo fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduché pečivo vhodné na každú príležitosť, sviatky, oslavy, alebo len tak.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky, pomleté orechy, žĺtok a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie vložíme do chladničky stuhnúť.
-
3
Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3-0,4 cm. Vykrojíme rôzne druhy alebo urobíme rožteky, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista, dávame pozor, aby nezhoreli. Ešte za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť všetkým, ktorí budú piecť.
-
4
A ešte jeden koláčik, dvojfarebné kocky.
Ďakujem že sa recept páči.
Ďakujem.
Ďakujem, Izka.