Drobné pečivo
Drobné pečivo

Orechovo-smotanové pečivo fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. júla 2020
Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduché pečivo vhodné na každú príležitosť, sviatky, oslavy, alebo len tak.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
150 g
250 g
1 bal.
200 ml
150 g mleté
1 ks
1 1/2 ČL
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky, pomleté orechy, žĺtok a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie vložíme do chladničky stuhnúť.

    Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3-0,4 cm. Vykrojíme rôzne druhy alebo urobíme rožteky, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista, dávame pozor, aby nezhoreli. Ešte za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť všetkým, ktorí budú piecť.

    Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ešte jeden koláčik, dvojfarebné kocky.

    Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takéto pečivo sa mi pozdáva, orechové, orieškové, ap. Dobre by sa kuskalo :) Ale aspoň som si recept uložila, nech ho mám poruke v prípade potreby.