Lievance s marhuľami a tvarohovým krémom
Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 30. júla 2020
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 30. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
z 1 citróna |
|
|
|
250 g |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
Mätový cukor: | |
1 zväzok (čerstvá) |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Múku, mlieko, vajce, droždie, pol hrnčeka cukru a nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame a necháme dobre nakysnúť. Z cesta pečieme na oleji lievance z oboch strán.
- 2
Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, pridáme cukor a tvaroh, vymiešame krém.
- 3
Lievance ukladáme na seba, medzi ne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém, poukladáme na kocky pokrájané marhule a zase opakujeme. Vrch posypeme mätovým cukrom, ktorý si pripravíme tak, že v mixéri alebo kutri (elektrickom sekáčiku) rozmixujeme mätu s cukrom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu