Lievance s marhuľami a tvarohovým krémom

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 30. júla 2020
Lievance s marhuľami a tvarohovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
60 minút
príprava

Suroviny

2 hrnčeky
2 hrnčeky
1/2 kocky
1 ks
1/2 PL
z 1 citróna
250 g
1 bal.
500 g
Mätový cukor:
1 zväzok (čerstvá)
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Múku, mlieko, vajce, droždie, pol hrnčeka cukru a nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame a necháme dobre nakysnúť. Z cesta pečieme na oleji lievance z oboch strán.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, pridáme cukor a tvaroh, vymiešame krém.

  3. 3

    Lievance ukladáme na seba, medzi ne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém, poukladáme na kocky pokrájané marhule a zase opakujeme. Vrch posypeme mätovým cukrom, ktorý si pripravíme tak, že v mixéri alebo kutri (elektrickom sekáčiku) rozmixujeme mätu s cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia