Kysnutý koláč
Kysnutý koláč

Vanilkový veniec fotorecept

svedka - fotkasvedka, 5. augusta 2020
Vanilkový veniec (fotorecept)
Foto: svedka
60 minút
príprava
16 minút
na 200 °C

Suroviny

Plnka:
100 g
2 ks
podľa chuti
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto som pripravila z polovičnej dávky podľa tohto receptu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-kolace-ktore-sa-vzdy-podaria/75735-recept.html

  2. 2

    Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik, ktorého časť narežeme ako na fotografii.

    Vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrchnú časť cesta rozotrieme zmäknuté maslo a posypeme cukrom. Narezané konce zapletieme do vrkočov.

    Vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatočíme ako roládu smerom k sebe a necháme ešte podkysnúť. Potrieme rozšľahanym vajíčkom. Pečieme na 220-200 stupňov cca 16 minút.

    Vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Škandinávska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu